
19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından tüm okullar Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçişi gerçekleşti.
" 19 MAYIS 1919 MİLLETİMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ”
Günün anlam ve öneminin belirten konuşmayı yapan Fatsa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919'un 105. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini ve gururunu yaşamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesi tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu ve özgür yarınlara yürüyüşüdür. Bu milli ruh Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasını ve millet egemenliğine dayanan muhasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır." dedi.
ŞİİRLER OKUNDU VE GÖSTERİLER SUNULDU
Tören programı daha sonra sırasıyla Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatsa Gençlik merkezi gönüllü genci Ramazan Gülüm'nün “O geliyor” şiiri, Halk Eğitim merkezi kursiyerleri, Şehit İbrahim Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Ordu yöresi halk oyunları gösterilerini sunması, Şehit İbrahim Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Şadi'nin, “İşte 19 Mayıs” adlı şiiri okuması, Fatsa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcuları tarafından jimnastik ve judo gösterileri yapılması, Fatsa Ahmet sırımsı Anadolu Lisesi öğrencisi Semih Çakır tarafından “Dağ başını duman almış” adlı şiirin okunması, Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü müzik atölyesi tarafından “Ne bilsin eller ve Nalın Dilber” adlı eserlerin seslendirilmesi, Fatsa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Kick Boks ve Okçuluk gösterilerinin gerçekleştirilmesi, Fatsa Gençlik Merkezi gönüllü genci Sudenaz Çukurlu'nun, “Bir Kurtuluş destanı” adlı şiiri okunması, 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçede düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi şeklinde gerçekleşti.
19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Fatsa Off Road Spor Kulübü araçlarının konvoyu ile sona erdi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.