
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü tüm ülke genelinde olduğu gibi Fatsa’da da kutlandı.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen kutlama programı saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken ardından din görevlisi Abdullah Öre tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili şiirler okunmasından sonra günün anısına yapılan resim şiir ve kompozisyon yarışmasına dereceye girenlere ödüllere verildi. Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi tarafından tiyatro gösterisi sahnelendi. Fatsa Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından ilahiler okundu ve ardından Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Oran tarafından dua yapıldı.
“BİZLER, 15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Programda konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “15 Temmuz 2016 gecesi, milletimiz demokrasiye, milli iradeye ve vatanımıza kasteden hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ancak, milletimizin feraseti, cesareti ve kararlılığı sayesinde bu hain girişim bertaraf edildi. O gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen milyonlar, demokrasimize sahip çıkmak için canları pahasına mücadele etti. Türk milleti, o karanlık geceyi, şehitlerimizin kanıyla, gazilerimizin fedakârlığıyla aydınlığa çevirdi. 15 Temmuz, sadece bir direniş değil, aynı zamanda bir diriliştir. Milli iradeye, demokrasiye ve özgürlüğe olan inancımızın simgesidir. Bizler, 15 Temmuz’u unutmayacak, unutturmayacağız. Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatacak, gazilerimize minnetimizi her daim ifade edeceğiz. Gelecek nesillere, bu vatanın nasıl kazanıldığını ve nasıl korunması gerektiğini anlatacağız.” dedi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETI AYDINLIK YARINLARA DOĞRU İLERLEMEYE DEVAM EDECEKTİR”
Fatsa Kaymakamı Avni Kula ise yaptığı konuşmada, ““15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY), Milli irademize ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı, hain bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kararlı iradesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile milli iradeye bağlı kalan kahraman askerlerimizin kararlılığı, Emniyet güçlerimizin şanlı cansiperane direnişi ve Aziz Milletimizin ölüme meydan okuyan asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadan engellenmiştir. Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima geri püskürtecek inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti; hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları ve katılımcılar tarafından 15 Temmuz ile ilgili resim sergisi gezildi. Programda 15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf film gösterisi yapıldı, darbe gecesini anlatan kamu spotları yayınlandı. Program 15 Temmuz'u 16 Temmuza bağlayan saatte camilerde sela okunması ile sona erdi.
Diğer yandan programda yazdığı kompozisyon nedeniyle ödül alan Yunus Emre Ergün isimli öğrenci aldığı ödülünü şehit ailelerine bağışlaması herkesçe takdirle karşılandı.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi