
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Şehir Stadyumunda saat 19.19’da İstiklal marşı etkinliği düzenlendi.
Fatsa İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen İstiklal marşı etkinliğine Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Savcısı Şahin Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saat 19.19’da saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program sona erdi.
“BÜTÜN TÜRK MİLLETİNİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM”
Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran tören sonrası yaptığı açıklamada, “Bütün Türk Milletinin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102. yılını tebrik ediyorum. İlçe merkezinde çelenk sunumu ile başlayan etkinliklerimiz bütün Türkiye genelinde olduğu gibi saat 19.19 itibariyle Fatsa şehir stadımızda ilçemiz protokolü ve siyasetçi arkadaşlarımız, vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla İstiklal Marşı etkinliğimiz oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunda önemli bir mihenk taşı olan Atatürk’ün Samsun’a çıkışını kutlamış olduk. Yine buradan bütün Türk Milletimizin Fatsalı hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum ve bu yolda şehadet şerbetini içen bütün herkesin mekanları cennet olsun, Allah rahmet eylesin diyorum ve Ata’mıza da buradan şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.
“GENÇLERİMİZE GÜVENDİKÇE BAŞARILARIMIZ DAHA DA ARTACAK”
Fatsa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek’ de yaptığı açıklamada, “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 102. yıl dönümünü kutladık. Gerçekten çok mutluyuz, coşkuluyuz daha nice 102 yıllara diyorum. Pandemi bizleri her ne kadar gençlerimizle, sporcularımızla buluşturamasa da biz elimizden geldiğince bu bayramı coşkuyla kutladık. Buradan tüm sporcularımızı kutluyorum, çok büyük başarılarımız var. İnşallah bu başarılarımız gençlerimize güvendiğimiz sürece daha çok artacağını düşünüyoruz. Tekrar tüm halkımızın 19 Mayıs gençlik ve spor bayramını kutluyorum.” diye konuştu.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.