
Fatsa Belediyesi, ilçedeki yeşil alan ve parkları süslemek için kullandığı çiçek ve bitkileri kendi serasında üretiyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, " İlçemizi güzelleştiren çiçek ve bitkilerimizin bir kısmını kendi seramızda yetiştiriyoruz. 2015 yılında kurulan Serada yetiştirdiğimiz çiçek ve bitkilerden ciddi bir tasarruf sağladık." dedi.
ÜRETİMDE TASARRUF
Modern bir şehir oluşturmak için tüm eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “850 adet fidan ve 5800 süs bitkisini kendi seramızda üretiyoruz. Erguvan, Limoni Servi, Mor Salkım, Gül, Ortanca, Zakkum, Çalı Hanım Eli, Forstiya Altın Çanak, Süs Narı, Abelya Güzellik Çalışı, Gül Hatmi ve Papatya gibi bitkileri kendi seramızda üretiyoruz. Sadece bugünü değil yarını da düşünen bir yerel yönetim olarak, daha güzel bir gelecek için bugünden önlem almaya devam ediyoruz. Hem ilçede yaşayanlar için hem de ilçeye gelen ziyaretçilerin göz zevklerine hitap edebilmek için tüm ilçeyi baştan aşağı mevsimine uygun çiçeklerle süsledik.” dedi.
İlçeyi güzelleştirirken aynı zamanda tasarruf da ettiklerini kaydeden Kibar, "Hem doğa ve çevre dostu bir belediye olarak, şehrimizi güzelleştirmek adına çiçek ve süs bitkilerinin çoğunu seramızda yetiştiriyoruz.” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.