
Kişisel gelişimci, yazar Alişan Kapaklıkaya, 13 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştireceği söyleşi ile sevenleri ile buluşacak.
ALİŞAN KAPAKLIKAYA FATSA BELEDİYESİ’NİN DAVETLİSİ OLARAK ŞEHRE GELİYOR
Fatsa Belediyesi, Ramazan programları programı kapsamında Türkiye’nin önde gelen isimlerini Fatsalılarla buluşturuyor.
MİLYONLARI ETKİLEYEN KİTAPLARI, HİKAYE VE ANEKTODLARI İLE TANINIYOR
Milyonları derinden etkileyen kitaplarının yanı sıra katıldığı TV programlarında anlattığı hikaye ve anekdotlarla geniş kitlelerin tanıdığı isim olan eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya, Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştireceği söyleşide, aile ilişkileri ve iletişim sorunlarına ışık tutacak.
ALİŞAN KAPAKLIKAYA KİMDİR ?
Yoksul bir ailede doğup büyüyen Alişan Kapaklıkaya, üniversiteyi İstanbul’da tamamladıktan sonra Adana’daki bazı okullarda öğretmenlik yaptı. Daha sonra üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Alişan Kapaklıkaya’nın anlattığı siyah pantolon hikâyesi, sosyal medyada en çok izlenen videolar arasında yer aldı. 1962’de Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde dünyaya gelen Alişan Kapaklıkaya, yoksul bir ailede dünyaya geldi. 1985’te Marmara Üniversitesinden mezun olan Alişan Kapaklıkaya, Adana’daki bazı liselerde öğretmenlik yaptı. 1987-1992 yıllarında Çukurova Üniversitesinde Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak görev alan Kapaklıkaya, 2000’li yıllarda NLP ile tanıştı. Bu alanda uzmanlık alarak uluslararası alanlarda çalışmalar yapan Alişan Kapaklıkaya, özellikle bir televizyon programında anlattığı siyah pantolon hikâyesi ile popülerliğini arttırdı.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.