
Seçim bölgesi Ordu'da bulunan Milli Eğitim Bakanı profesör Doktor Mahmut Özer Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'ın Tarım Lisesi isteğine olumlu cevap vererek bir telefonla ihale sürecinin başlatılması talimatını verdi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Fatsa Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı sırasında önceden Ziraat Odası Başkanlığı yapan ve Ziraat mühendisi olması hasebiyle ilçenin bir Tarım Lisesi ihtiyacı olduğundan bahseden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'ın bu talebi anında karşılık buldu. Milli Eğitim Bakanı Özer Fatsalıların bu isteğini konuşma yaptığı kürsüden de açıklayarak anında ihale sürecini başlattıklarını müjdesini verdi.
"İLÇEMİZİN ARTIK BİR TARIM LİSESİ VAR DİYEBİLİRİZ"
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in taleplerine anında olumlu cevap vermesi üzerine teşekkür eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, "Benim eski bir ziraat mühendisi olmam hasebiyle ilçemizin bir Tarım Lisesi olduğu konusunu Sayın bakanımıza arz ettik ve Sayın bakanımız konuyla yakından ilgilenerek hemen ihale süreci ile ilgili talimat verdi. Sayın bakanımıza Fatsa halkı adına ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayın bakanımızın Ordu ilimizden milletvekili adayı gösterilmesinin ne kadar doğru olduğunu burada bir kez daha anlamış olduk. Sayın Bakanımız Fatsa'ya ihtiyaç olan yerlere başka okulların gelmesine de vesile olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz." dedi

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.