
13 Ekim Perşembe günü İstanbul Maltepe sahili etkinlik alanında düzenenlen 11. Ordu Günlerinde hemşehrileri ile hasret gideren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, burada medya kuruluşlarına da Fatsa ile ilgili açıklamalarda bulundu.
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR
“BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN”
“ŞEHRİMİZE KALICI HİZMETLER YAPIYORUZ. BUGÜNÜN SORUNUNU YARINA ÖTELEMİYORUZ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 11.İstanbul Ordu Günlerinden önemli mesajlar verdi. Amaçlarının kalıcı hizmetler yapmak olduğunu söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bugünün sorununu yarına ötelemek için 50 yılık, 100 yıllık kalıcı olabilecek hizmetler yapıyoruz” dedi.
Geçen yıl Ordu Günleri’nin Avrupa yakasında düzenlendiği için Anadolu Yakasında bulunan hemşehrilerimizden sosyal medya üzerinden sitemler aldıklarını; bu nedenle bu defa Maltepe’de Ordu havasının estiğini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Standımızı ziyaret eden tüm hemşerilerimizi en güzel şekilde ağırlamaya gayret ediyoruz. Hemşerilerimizle bir yandan hasret gideriyoruz bir taraftan da çalışmalarımızla ilgili sohbet ediyoruz.” dedi.
GENÇLERE YÖNELİK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Fatsa’da gençlere yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Gençlerin Gücü Fatsa adıyla çalışmalarımıza başlayacağımız Kent Mobilyaları Üretim Tesisimizde en az 20 genci istihdam edeceğiz. Japonya hükümeti ile ortak kurduğumuz Kadınlara Yönelik Mesleki Üretim atölyemizde şu ana kadar 200 gencimizi Organize Sanayi Bölgemizin kalifiye eleman sorununa çare olmak için yetiştirdik. Şuanda şehrimizin 45 ayrı noktasında Fatsa Belediyemiz Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve OSKİ Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda 45 ayrı noktada çalışma var. Bazı noktalarda uzun süren çalışmalar var ama bu bir ihmalden değil kurumlarlarla koordinasyon halinde süren çalışma olduğu için biraz uzun sürüyor ama sonu gerçekten güzel oluyor. Mesela şuanda Dumlupınar mahallemizde yaptığımız Begonit taş döşeme çalışmamız herkes tarafından çok beğeniliyor.” diye konuştu.
“MİLLET BAHÇESİNİN VE ÇERKEZLER TEPESİNİN İHALESİNİ YAPACAĞIZ”
Açıklamasının sonunda önemli müjdeler de veren Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Aralık ayı sonu itibariyle Millet Bahçemizin ihalesini yapacağız. Yine 20’şer 30’ar dönülük alanlarda çok güzel bölümler olacak olan Çerkezler Tepesi’nin de ihalesini Aralık ayı sonu itibariyle yapacağız. İlk baştan dediğim gibi amacımız güzel şehrimize kalıcı hizmetler yapmak. Bugünün sorununu yarına ötelemek istemiyoruz. 50 yıllık 100 yıllık kalıcı olabilecek hizmetler yapıyoruz. Bizi izlemeye devam edin. şeklinde konuştu.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yol iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda üç mahallede beton yol çalışması başlatılırken, vatandaşların ulaşım konforunun artırılması hedefleniyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı devam eden Gıda Toptancıları Kooperatifi Sitesi’nde incelemelerde bulunarak Kooperatif Başkanı Yaşar Varan ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 2025 yılında Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile koordineli olarak altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde önemli yatırımlar hayata geçirildi.

Fatsa Özel Sanayi Sitesi, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar döneminde yapılan yatırımlarla büyük bir dönüşüm yaşadı. Uzun yıllar boyunca yaklaşık 200 iş yeriyle bölgeye hizmet veren sanayi sitesi, son üç yılda 160 yeni iş yerinin kazandırılmasıyla 360 iş yerine ulaştı.

Fatsa Belediyesi ile Japonya Büyükelçiliği iş birliğinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan kalifiye eleman ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleki Eğitim Atölyesi Projesi” istihdama önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Ordu Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışının hayati önemine dikkat çekmek amacıyla Fatsa Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gün boyunca süren programda belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kampanya kapsamında toplam 60 ünite kan bağışı yapıldı.

Fatsa’da yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan Gazi Evi, gazilerin buluşma noktası haline geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Fatsa Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren merkezde gaziler düzenli olarak bir araya geliyor, sohbet ediyor, toplantılar yapıyor ve ortak çalışmalar yürütüyor.

Fatsa Belediyesi tarafından ara tatil döneminde düzenlenen Çocuk Şenliği, iki gün boyunca büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocukları eğlence ve mutlulukla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, minikler için birbirinden renkli ve unutulmaz anlar yaşandı.

Fatsa Belediyesi öncülüğünde; DOKAP, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle Uzunkum Plajı yanında hayata geçirilen Bal Evi güvenilir üreticilerden tedarik edilen bal ve arı ürünleri vatandaşlarla buluşturuluyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların daha düzenli, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Ayazlı ve Evkaf mahallelerinde bakım, budama ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.