
Yavaş ve Aşağıyavaş Mahallelerinde aşırı sağanak yağıştan dolayı meydana gelen su taşkını sebebi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Hatipoğlu, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve ekipler sahada.
Dün gece yarısından itibaren başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artırarak devam eden sağanak yağış nedeniyle Yavaş, ve Aşağıyavaş Mahalleleri başta olmak üzere, Bolaman, Ilıca havzalarında yağışın başladığı andan itibaren Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi, OSKİ ve AFAD koordinasyonunda çalışmalar aralıksız devam ediyor.
“VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM”
14 ayrı noktada heyelan dolayısı ile yolların kapandığını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Evet sel afetinin yaşandığı Yavaş ve Aşağıyavaş mahallelerimizdeyiz. Özellikle aşırı yağışlardan kaynaklı ciddi heyelanların, yolda kalmaların yaşandığı mahallemizde AFAD’ın koordinasyonunda Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimizde burada. Fatsa belediyemiz tüm imkânlarıyla burada. Bölgede mahsur kalan 2 vatandaşımız vardı. Onların şuanda kurtarılması sağlandı. Yaklaşık 14 ayrı noktada yolun kapandığı yerler var. 10 ayrı noktada tüm iş makinalarıyla yollar açılmaya başlandı. Selin ortasında, heyelanın ortasında kalan bir aile vardı inşallah kısa sürede ona da ulaşacağız. Özellikle bu bölgedeki yoğun yağışlardan kaynaklı Ilıca merkezi ve Fatsa Ilıca deresine doğru yoğun bir sel geliyor. Bu vesileyle de o bölgede gerekli uyarıları yaptık. Vatandaşlarımızı özellikle dere yataklarından uzak durması noktasında bir kez daha uyarmak istiyorum. Bu gece sabaha kadar devam edecek yağışta yine sel ve su taşkınları ilçemizin farklı mahallelerinde de gerçekleşebilir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, mahsur kalan vatandaşlarımıza da kısa süre içerisinde ulaşmayı ümit ediyorum. Geçmiş olsun.” dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.