
Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına özel olarak düzenlenen etkinlikler kapsamında, Cumhuriyet Meydanında "Atatürk ve Türkiye Yüzyılı" temalı resim sergisi sanatseverlerle buluştu.
Serginin açılışını Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Özbay ve Ercan Yurttaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek gerçekleştirdi. Sergi, Cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihine ışık tutan, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte yaşanan önemli olayları, dönüm noktalarını ve bu toprakların kahramanlarını yansıtan eserler yer alıyor.
“CUMHURİYETİMİZİN 100'ÜNCÜ YILINA YÜKSEK BİR ŞUURLA ULAŞMIŞ BULUNUYORUZ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün, istiklâl ve istikbâl mücadelemizi zaferle taçlandırıldığımız, bağımsızlığımızı ve kararlılığımızı bütün dünyaya duyurduğumuz; Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yüksek bir şuurla ulaşmış bulunuyoruz. 29 Ekim'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, karşılaştığımız sayısız zorluklara rağmen bağımsızlığımızı koruyarak kazandığımız bu kutlu zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun mihenk taşıdır. Bizler, hep birlikte Cumhuriyetimizin temel değerleri etrafında bir araya gelerek, ülkemizi daha ileriye taşıyacak eğitim vizyonuyla genç nesillerimizi bilgiyle ve değerlerle donatarak yetiştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Resim sergimiz sanatseverlerin ziyaretine 27-28-29 Ekim tarihlerinden açık olup, Cumhuriyetimizin 100. yılını anlamlandıran bu özel eserleri görmek isteyen herkesi bekliyoruz.” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.