
Fatsa’nın turizm potansiyelini güçlendirmek ve destinasyon pazarlamasında sürdürülebilir bir marka oluşturmak amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirildi.
Çerkezler Tepesi Restorant’ta düzenlenen Destinasyon Pazarlama ve Ara Çalıştayı’nda, Fatsa’ya özgü değerlerin ön plana çıkarılması ve özellikle zaprana bitkisi etrafında bir festival düzenlenmesi fikri öne çıktı. Ordu Üniversitesi Turizm Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Yavuz başkanlığında yapılan toplantıda, geçmiş çalışmalar değerlendirilirken, geleceğe yönelik yol haritası da ele alındı.
ÖNCE YAPILABİLECEKLER ÖN PLANA ÇIKACAK
Yaklaşık bir yıl önce Fatsa’da yapılan destinasyon pazarlaması çalıştayının sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda, hangi alanlarda başarılı olunduğu ve bundan sonraki süreçte neler yapılması gerektiği tartışıldı. Prof. Dr. Cahit Yavuz, destinasyon pazarlamasında kavramsal bilgilerden ziyade uygulanabilir adımların önemine dikkat çekerek, “Öncelikle yapılabilecekleri ön plana çıkarmak ve bu doğrultuda ilerlemek daha makul ve mantıklıdır” dedi.
SOSYAL MEDYA VE SÜRÜKLEYİCİ ÜRÜN VURGUSU
Çalıştayda sosyal medyanın ve influencer’ların destinasyon tanıtımındaki rolüne de vurgu yapıldı. Bir destinasyonun sürdürülebilir şekilde pazarlanabilmesi için bir ya da iki sürükleyici ürünün belirlenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Yavuz, zaprana bitkisinin Fatsa için güçlü bir marka unsuru olabileceğini belirtti. Zaprana temalı bir festivalin, Alaçatı Ot Festivali örneğinde olduğu gibi Fatsa’yı tanımlayan önemli bir değer haline gelebileceği ifade edildi.
Toplantıda ayrıca Bolaman Haznedaroğlu Konağı, Ilıca kaplıcaları ve benzeri turistik alanların da zaprana festivaliyle birlikte bütüncül bir anlayışla tanıtılabileceği vurgulandı. Böylece Fatsa’nın kültür, doğa ve sağlık turizmi potansiyelinin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.