Fatsa Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP), Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ortaklığı ile projelendirdiği Bal Evi hayata geçiyor.
Bal üreticilerin ürünlerini satabileceği Bal Evi (Bal satış merkezi) inşaatı açılış için artık gün sayıyor. Bal Evi Projesinde son olarak çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.
“ARICILIĞIN SAĞLADIĞI FAYDALARI DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRACAĞIZ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, arıcılığın sağladığı faydaları daha da geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini belirterek, “Üretiminde lider olduğumuz ilimizde arıcılığın geliştirilmesine yönelik Fatsa Belediyemiz öncülüğünde Ziraat Odamız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Arıcılık Enstitümüz koordinasyonunda çok güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Üreticilerimizin ürünlerini satabileceği Bal Evi’ni kısa sürede hayata geçireceğiz. Projenin amacı bölgemizdeki arı yetiştiriciliğini artırmak, diğer taraftan da arıcılık ürünlerinin çeşitlendirilmesi çeşitliliğini arttırabilmek. Aynı zamanda da bir terapi merkezlerinin kurulması. Bu terapi merkezleri inşallah bölgemizdeki sağlık turizmi açısından da bir farkındalık oluşturacak. Ben özellikle projemizde paydaşlarımız olan Ordu Arıcılık Enstitümüze, Fatsa Ziraat Odası Başkanlığımıza, Tarım İlçe Müdürlüğümüze ayriyeten teşekkür etmek istiyorum. Böylesine kıymetli bir projenin hayata geçmesinde en önemli desteği sağlayan DOKAP Başkanımıza ve kurumda bu projeye emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu projeyle birlikte Ordu'daki arı üretimi istenilen seviyeye ulaşacak. Markalaşma değerleri ve yeni AR-GE çalışmalarıyla birlikte arı ürünlerinin çeşitliliği de artacaktır.” dedi.
FATSA’DA MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ YAYGINLAŞIYOR
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevreye duyarlı projelerine hız kesmeden devam ediyor.
Sürdürülebilir bir gelecek ve daha temiz bir çevre hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, 6 gözlü mobil atık getirme merkezlerinin dağıtımı sürüyor.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından bugüne kadar ilçenin farklı noktalarına 12 adet mobil atık getirme merkezi yerleştirilmiş olup, dağıtım çalışmaları artarak devam etmektedir. Vatandaşların geri dönüşüm konusunda daha bilinçli hareket etmelerini ve atıklarını kolaylıkla ayrıştırabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bu merkezler; kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atıklar ve atık piller gibi kategorilerde atık toplama imkânı sunuyor.
Fatsa Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 4. Geleneksel Satranç Turnuvası, ödül töreniyle sona erdi.
Çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu organizasyonda, 7 farklı ilden toplam 170 sporcu mücadele etti. Rekabetin ve dostluğun ön planda olduğu turnuva, sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Fatsa’nın simge yapılarından biri olan Haznedaroğlu Konağı, yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. 18. yüzyılda Bolaman Kalesi’nin kalıntıları üzerine inşa edilen tarihi konak, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen titiz bir çalışmayla aslına uygun olarak restore ediliyor.
Fatsa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve sportif bir yaşam sürmeleri adına gerçekleştirdiği yatırımlarla Karadeniz Bölgesi’nde yüzme bilen en büyük ilçe olma unvanını taşıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Sosyal Tesislerdeki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile 2024 yılında hizmete açılan modern Dolunay Yüzme Havuzu’nda, bu yıl içerisinde toplam 7 bin vatandaşa yüzme kursları aracılığıyla eğitim verildi.
Fatsa Belediyesi, çevre bilincini küçük yaşlarda kazandırmak amacıyla yürüttüğü eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli tarafından okullarda verilen eğitimlerin bir yenisi bugün Atatürk İlkokulu öğrencileriyle gerçekleştirildi. Minik öğrenciler, bu kez Fatsa Belediye Meclis Salonu’nda ağırlanarak, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında kapsamlı bir eğitim aldı.
23 Nisan Çocuk Şenliği Büyük İlgi Gördü
Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Nisan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği, coşkulu ve renkli anlara sahne oldu. Fatsa Gençlik ve Çocuk Korosu’nun sahne aldığı etkinlik, izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Fatsa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı dolayısıyla bu yıl 6.'sı düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Fatsa Kaymakamlığı himayelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde; Dumlupınar İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Birol Yavuz İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Sercan Öklük İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yıl kutlamaları coşkuyla gerçekleşti.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Temizlikte Bir’inciyiz” sloganıyla bahar aylarına kapsamlı bir temizlik çalışmasıyla giriş yaptı. Bahar temizliği kapsamında ilk durak Şerefiye Mahallesi oldu. Ekipler, mahalle genelinde cadde ve sokak yıkama, süpürme, çöp konteyneri temizliği, dolmuş duraklarında dezenfekte ve genel çevre düzenleme çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her fırsatta şehrin sokaklarını adım adım gezerek esnafları ve vatandaşları ziyaret etmeye devam ediyor. Samimi sohbetlerin ve sıcak karşılamaların yaşandığı ziyaretlerde, gönül bağları daha da güçleniyor.