
Fatsa Bahçeler mahallesinde bulunan Mevsimlik Tarım İşçileri(METİP) alanında aileleri fındık toplarken öğretmenler tarafından eğitim görerek zaman geçiren çocuklar için Fatsa Belediyesi tiyatro gösterisi ve eğlence düzenledi.
METİP alanından araçlarla Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’ne getirilen çocuklar için burada Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları tarafından Hacivat Karagöz oyunu, mini disko, çocuk oyunu düzenlendi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da fındık işçilerinin çocukların eğlencesine katılarak mutluluklarına ortak oldu. Çocuklara patlamış mısır ve balon da dağıtan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, çocukların yüzünü güldürdü.
“ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNDEKİ GÜLÜMSEMEYİ GÖRMEK BİZLERİ OLDUKÇA MUTLU ETTİ”
Programın sonunda bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bugün METİP alanında bulunun mevsimlik tarım işçilerimizin değerli evlatlarını kültür ve sanat merkezimizde misafir ettik. Birbirinden güzel etkinlikler animasyonlar, tiyatroların gerçekleştirildiği bu güzel etkinlikte çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi görmek bizleri oldukça mutlu etti. Ailelerimiz bahçelerde fındıklarını toplarken devletimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilmiş arkadaşlarda çocuklarımızın gerek yaz eğitimleri gerekse bireysel gelişmeleri noktasında her türlü eğitimi onların hizmetine sunmaya gayret ediyor.” dedi.
“ÇOCUKLARIN AKTİVİTELERE KATILMALARI GELİŞİMLERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”
METİP alanının devletimizin özellikle fındık bölgesindeki mevsimlik tarım işçilerinin bir arada bulunması ve çocuk işçiliğinin engellenmesi konusunda çok önemli projelerden bir tanesi olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bugün burada aileler bahçedeyken çocuklarının eğitimlerini alıyor olmaları, çocukluğun gereği oyunlar ve eğlenceler animasyonlarla zaman geçiriyor olması onların bireysel gelişimleri açısından da çok büyük fayda sağlıyor. Ben bu projede emeği olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ordu ilimizde çok başarılı bir şekilde yürütülen Sayın Ordu Valiliğimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz ve İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda yürütülen bu kıymetli projeye, biz de Fatsa Belediyesi olarak gereken tüm destekleri sağlamaya gayret ediyoruz. İlçemizde misafir olan mevsimlik tarım işçilerimizi en güzel şekilde ağırlayarak işleri bittiğinde onları memleketine yolcu etmekte en asli görevlerimizden bir tanesi.” dedi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yol iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda üç mahallede beton yol çalışması başlatılırken, vatandaşların ulaşım konforunun artırılması hedefleniyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı devam eden Gıda Toptancıları Kooperatifi Sitesi’nde incelemelerde bulunarak Kooperatif Başkanı Yaşar Varan ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 2025 yılında Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile koordineli olarak altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde önemli yatırımlar hayata geçirildi.

Fatsa Özel Sanayi Sitesi, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar döneminde yapılan yatırımlarla büyük bir dönüşüm yaşadı. Uzun yıllar boyunca yaklaşık 200 iş yeriyle bölgeye hizmet veren sanayi sitesi, son üç yılda 160 yeni iş yerinin kazandırılmasıyla 360 iş yerine ulaştı.

Fatsa Belediyesi ile Japonya Büyükelçiliği iş birliğinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan kalifiye eleman ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleki Eğitim Atölyesi Projesi” istihdama önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Ordu Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışının hayati önemine dikkat çekmek amacıyla Fatsa Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gün boyunca süren programda belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kampanya kapsamında toplam 60 ünite kan bağışı yapıldı.

Fatsa’da yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan Gazi Evi, gazilerin buluşma noktası haline geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Fatsa Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren merkezde gaziler düzenli olarak bir araya geliyor, sohbet ediyor, toplantılar yapıyor ve ortak çalışmalar yürütüyor.

Fatsa Belediyesi tarafından ara tatil döneminde düzenlenen Çocuk Şenliği, iki gün boyunca büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocukları eğlence ve mutlulukla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, minikler için birbirinden renkli ve unutulmaz anlar yaşandı.

Fatsa Belediyesi öncülüğünde; DOKAP, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle Uzunkum Plajı yanında hayata geçirilen Bal Evi güvenilir üreticilerden tedarik edilen bal ve arı ürünleri vatandaşlarla buluşturuluyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların daha düzenli, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Ayazlı ve Evkaf mahallelerinde bakım, budama ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.