
Geçen sene Karadeniz’de ilk ve tek olarak organize edilen ‘Fatsa Belediyesi Ödüllü Amatör Olta İle Balık Tutma Yarışması’nın bu yıl ikincisini düzenleniyor. Yoğun ilgi gören ve geleneksel hale getirilen Fatsa Belediyesi Ödüllü Amatör Olta İle Balık Tutma Yarışması 1-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.
FATSA BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ 2. BALIK AVI YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN 30 EYLÜL
ÜCRETSİZ YARIŞMAYA 18-65 YAŞ KATEGORİSİ
Ücretsiz olan yarışmaya, 18-65 yaş arasındakiler tarafından başvuru yapmak isteyenler için son müracaat tarihi, Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde 30 Eylül 2021 Perşembe günü saat 17.00’e kadar olacak.
YER; FATSA İSKELESİ-1. EYVANLAR ARASI
Balık Avı Yarışması Fatsa İskelesi başlangıcından Fatsa Eyvan 1 arasında yapılacak. Katılımın fazla olması durumunda yarışma alanı genişletilecek. Yarışmada yakalanan balıklar birinci Balık Avı Yarışmasında olduğu gibi Fatsa’da bulunan yaşlı bakım evine teslim edilecek. Yarışmanın 1. ve 2. gününde dereceye giren yarışmacıların ödülleri, yarışmanın 2. Günü saat 20:30’da Fatsa Sahil Kavlan Ağacı altında düzenlenecek ödül töreni ile verilecek.
İŞTE ÖDÜLLER;
Fatsa Belediyesi İkinci Geleneksel Balık Avı Yarışmasından ödül olarak birinciye Daiwa Caldia Kamış ve Makine, ikinciye Daiwa Exceler Kamış ve Makine ve üçüncüye ise Daiwa Ninja Kamış ve Makine verilecek.
“KENDİNE GÜVENENLERİ BEKLİYORUZ”
Şehir içi ve dışı olmak üzere büyük ilgi gören ödüllü amatör olta İle balık yutma yarışmasının bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Yarışma kuralları çerçevesinde 1-3 Ekim tarihleri arasında üç gün sürecek olan balık avı yarışmasına kendine güvenen herkesi davet etti.
FATSA BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ 2. BALIK AVI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
https://fatsa.bel.tr/balikaviyarismasisartnamesi/

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yol iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda üç mahallede beton yol çalışması başlatılırken, vatandaşların ulaşım konforunun artırılması hedefleniyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı devam eden Gıda Toptancıları Kooperatifi Sitesi’nde incelemelerde bulunarak Kooperatif Başkanı Yaşar Varan ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 2025 yılında Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile koordineli olarak altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde önemli yatırımlar hayata geçirildi.

Fatsa Özel Sanayi Sitesi, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar döneminde yapılan yatırımlarla büyük bir dönüşüm yaşadı. Uzun yıllar boyunca yaklaşık 200 iş yeriyle bölgeye hizmet veren sanayi sitesi, son üç yılda 160 yeni iş yerinin kazandırılmasıyla 360 iş yerine ulaştı.

Fatsa Belediyesi ile Japonya Büyükelçiliği iş birliğinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan kalifiye eleman ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleki Eğitim Atölyesi Projesi” istihdama önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Ordu Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışının hayati önemine dikkat çekmek amacıyla Fatsa Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gün boyunca süren programda belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kampanya kapsamında toplam 60 ünite kan bağışı yapıldı.

Fatsa’da yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan Gazi Evi, gazilerin buluşma noktası haline geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Fatsa Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren merkezde gaziler düzenli olarak bir araya geliyor, sohbet ediyor, toplantılar yapıyor ve ortak çalışmalar yürütüyor.

Fatsa Belediyesi tarafından ara tatil döneminde düzenlenen Çocuk Şenliği, iki gün boyunca büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocukları eğlence ve mutlulukla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, minikler için birbirinden renkli ve unutulmaz anlar yaşandı.

Fatsa Belediyesi öncülüğünde; DOKAP, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle Uzunkum Plajı yanında hayata geçirilen Bal Evi güvenilir üreticilerden tedarik edilen bal ve arı ürünleri vatandaşlarla buluşturuluyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların daha düzenli, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Ayazlı ve Evkaf mahallelerinde bakım, budama ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.