
Çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi Alanında (METİP) öğretmenler nezaretinde eğitim alan çocuklar Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları tarafından düzenlenen etkinlikle eğlenceli oyunlar oynayarak hoşça vakit geçirdiler.
METİP Alanında çocuk etkinlikleri ile eğlenceler düzenleyen Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattılar. Güney Doğulu çocuklar masal karakterleri Miki Mouse, Minie Mouse, Sevimli palyaço, halat çekme, ip atlama, yakan top ve eğlenceli dans gibi etkinliklerle oldukça neşeli dakikalar geçirdiler.
“AMACIMIZ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN ÖNLENMESİ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi hedefiyle, yerelde var olan imkanların değerlendirilmesi devletimizin çalışmaları sonucunda hayata geçirilen bu projede çocukların aileleriyle fındık bahçesine gitmek zorunda kalmayıp, kurulan alanda öğretmenler nezaretinde eğitimine devam ettiklerini ve oyunlar oynadıklarını ifade ederek, “Yaptığımız etkinlik sırasında çocukların gözlerindeki mutluluğu görmek bizleri mutlu etti. Çocukların temel gelişimsel gereksinimlerinin karşılanması hem çocuk işçiliğinin ortadan kaldırmasında hem de bu sosyal sorunun bir boyutu olan çocuk işçiliğinin sosyal yapıda ileriye dönük farklı sorunlar doğurmasını engellemede önemi büyük olan bu projede emeği geçen tüm devlet büyüklerimize teşekkür ederiz” dedi.
Güney Doğulu Çocuklar ise, “Bizim büyüklerimiz Fatsa’ya fındık toplamaya geldi, biz burada oyunlar oynadık, güzel vakit geçirdik, çok güzel dersler yaptık. Devletimizden Allah razı olsun.” dediler.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla asfalt tamiri ile yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, sahillerde yürütülen temizlik çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Destinasyon Organize Yaşam Bölgesi ile birlikte gerçekleştirilen 6. Tohum Takas Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.