
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelinde yeşil alanların daha düzenli, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması amacıyla bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda ekipler; Bolaman Mahallesi Haznedar Konağı çevresinde tırpan çalışması gerçekleştirirken, Sakarya Ortaokulu bahçesinde kent mobilyalarının bakım ve onarımını tamamladı. Elekçi Parkı ve Uçar Sokak Parkı’nda çim biçme çalışmaları titizlikle yürütülürken, Kandır Sokak Parkı ile Bolaman Çağdaşkent Parkı’nda tırpan uygulamaları yapıldı.
Ayrıca Alev Alatlı Kitap Kafe çevresinde çim kesimi gerçekleştirilirken, Durukent Sokak Parkı’nda çocuk oyun gruplarının bakım ve onarımı yapılarak daha güvenli hale getirildi. Kandır Sokak Parkı’nda ise tırpan çalışmalarıyla alanın genel düzeni sağlandı.
Fatsa Belediyesi yetkilileri, vatandaşların ortak kullanım alanlarının daha konforlu ve estetik bir yapıya kavuşması için çalışmaların planlı bir şekilde devam edeceğini belirtti. İlçe genelinde park ve yeşil alanlara yönelik bakım, onarım ve düzenleme faaliyetlerinin mevsim şartlarına uygun olarak sürdürüleceği ifade edildi.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor. Son bir hafta içerisinde 53 ayrı hizmet noktasında yol, altyapı ve üstyapı çalışması gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve kent estetiğinin korunması amacıyla hacimli atıkların gelişigüzel alanlara bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Kurallara aykırı şekilde atık bırakan kişi ve kurumlara 8 bin 687 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Bolaman’da denize girerken kıyıya çıkmakta güçlük yaşayan çocukların sosyal medyadan yaptığı merdiven çağrısı karşılıksız kalmadı. Fatsa Belediyesi ekipleri, çocukların isteğini kısa sürede yerine getirdi.
Fatsa Belediyesi’ne ilçenin altyapı ve üstyapı çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 110 milyon TL’lik önemli bir kaynak kazandırıldı. Destek kapsamında Fatsa’ya kazandırılacak yeni konkasör tesisi ve beton santrali için 100 milyon TL, beton yol yapımında kullanılmak üzere ise 10 milyon TL kaynak sağlandı.

62 İLDEN 5 BİNE YAKIN MOTOSİKLET TUTKUNU FATSA’DA BULUŞTU.
Fatsa’da bu yıl ikincisi düzenlenen Fatsa Çınar Motofest 2026, yurt içi ve yurt dışından gelen motosiklet tutkunlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, belediye tarafından ilçeye kazandırılan ve vatandaşların hizmetine sunulan 14 sosyal tesisin, sosyal belediyecilik anlayışının en önemli örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Fatsa Belediyesi, şehrin geleceğine değer katacak 150 dönümlük Millet Bahçesi Projesi'nde yeni bir aşamaya geçti. Tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından 40 milyon TL'lik yeni etap çalışmaları başlarken, proje adım adım Fatsa'nın yeni yaşam alanına dönüşüyor.

Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek, vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanına kavuşmasını sağlamak amacıyla yol, asfalt, kaldırım ve yağmur suyu hattı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Acil durumlarda doğru müdahalenin hayati önem taşıdığı bilinciyle hareket eden Fatsa Belediyesi, personeline yönelik İlk Yardım Eğitimi düzenledi. Programda, hayat kurtaran temel ilk yardım uygulamaları teorik ve uygulamalı olarak aktarılıyor.

Fatsa Belediyesi Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda alınan kararla, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yeni uygulamaların hayata geçirilmesi için önemli bir adım atıldı. Özellikle sigara izmaritlerinin gelişigüzel çevreye atılması nedeniyle yağmur suyu mazgallarında yaşanan tıkanıklıkların önüne geçilmesi amacıyla farkındalık çalışmaları başlatılırken, kurallara uymayanlara yönelik cezai işlem uygulanması da gündeme alındı.