
Atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık miktarının azaltılması, kaynakları israf ederek kullanılmasını önlemek amacıyla çalışmalarını sürdüren Fatsa Belediyesi 12 Mobil Atık Getirme Merkezi olmak üzere 100 Adet Mavi Geri Dönüşüm Kumbarasını daha dağıtıma çıkardı.
MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
Bugüne kadar 4'ü Mobil Atık Getirme Merkezi olmak üzere 259 tane Geri Dönüşüm Kumbarası dağıtan Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Mobil Atık Getirme Merkezi sayısını 16'ya Geri Dönüşüm Kumbarası sayısını ise 359'a çıkardı.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli ilçeninin hemen hemen her noktasında, vatandaşların kolayca ulaşabileceği alanlara Mavi Geri Dönüşüm Kumbaralarını yerleştirerek kaynakta ayırmaya teşvik etmek istediklerini belirtti.
"ATIKLARI KAYNAKTA AYIRMA SON DERECE ÖNEMLİ"
Atıkları evlerimizde, işyerlerimizde ayırma yaparken en çok dikkat edilecek husus mutfak atıklarını karıştırmamaya özen göstermek gerekiyor diyen Derya Özcan Ateşli, "Ayrıca kaynakta ayırma Evsel atıklarımızın maliyetlerinin optimizasyonu için de son derece önem arz etmektedir. Doğru bir şekilde yönetilen atıklar, doğal kaynakların korunmasına yardımcı olur. Geri dönüşüm ve enerji geri kazanımı, kaynakların verimli kullanılmasını sağlar. Ayrıca, sağlıklı bir çevre için önemlidir. Kontrol altına alınmayan atıklar, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyebilir." dedi.
"SIFIR ATIK BELEDİYEMİZİN EN ÖNCELİKLİ HEDEFLERİNDENDİR"
Atık yönetiminin çevre koruma ve sürdürülebilirlik için vazgeçilmez bir adım olduğunu ifade eden Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, "Kaynağı yerinde ayırma süreçleri, geri dönüşümün faydaları ve atık azaltma stratejileri, toplumun atık üretimini kontrol altına almasına ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Her bireyin ve kuruluşun sorumluluk alması ve atık yönetimine, geri kazanıma katkı sağlaması, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için önemli olduğu gibi her birimizin Vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Çevre Kirliliğinin önlenmesinin en etkili çözümü olan Sıfır Atık Belediyemizin en öncelikli hedeflerindendir. Dağıtımı yapılan mavi kumbaralara, her türlü ambalaj, kağıt, plastik, metal vb. atık ürünler ayrı, karışık ve temiz bir şekilde Geri dönüştürülmek üzere geleceğimize katma değer katabiliriz. Haydi Fatsa Sıfır Atık la Küresel ısınmaya meydan okuyalım." şeklinde konuştu.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.