Fatsa Belediyesi tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Günü vesilesiyle düzenlenen programda vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen programa; Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın yanı sıra Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, AK Parti Fatsa Kadın Kolları Başkanı Elif Serdar, AK Parti Fatsa Gençlik Kolları Başkanı Sezer Ertürkmen ve meclis üyeleri Adem Bekar, Arzu Ren ile Süleyman Girayhan Bitgen de katıldı.
“PAYLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”
Programda konuşan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Aşure, bereketin, kardeşliğin ve paylaşmanın en güzel örneğidir. Bugün burada hemşehrilerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Muharrem Ayı’nın ve Aşure Günü’nün tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 2 bin kişiye ulaştırılan aşureler, Plevne Meydanı’nda kurulan stanttan ücretsiz olarak vatandaşlara ikram edildi. Etkinlikte vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kibar ve protokol üyeleri, birlik ve beraberlik mesajları vererek Aşure Günü’nün paylaşma bilincini yaşatmanın önemine dikkat çekti.
Fatsa, doğanın kalbinde yer alan ve yeşilin mavinin en güzel tonlarını barındıran Çerkezler Tepesi Tesisleri’nde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2025 yılı hizmet içi eğitim programları kapsamında belediye personeline yönelik önemli bir farkındalık eğitimi düzenlendi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yağış öncesi ve sonrasında gösterdikleri koordinasyonun yağışın etkilerini minimuma indirdiğini ifade ederek, “Tüm ekiplerimize ve anlayış gösteren vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Fatsa’da tarım arazilerini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısı ve kene ile mücadele kapsamında doğa dostu, sürdürülebilir bir adım daha atıldı.
Fatsa’da yarım asrı aşan bir gelenek haline gelen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl da Yalıköy sahilinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Fatsa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, hem denizciliğin önemini vurguladı hem de vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi’nde 50 yıldır kesintisiz olarak kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl da coşkulu ve renkli görüntülere sahne oldu.
Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kapalı pazar içerisindeki bazı noktalara hassas tartılar konuldu.
BAŞKAN KİBAR’DAN MİLLETVEKİLİ ÖZER VE BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye kazandırılan önemli destekler için girişimde bulunan
Ordu Milletvekili ve önceki Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve talepleri geri çevirmeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.
Fatsa Belediyesi'nin spor yatırımları kapsamında ilçeye kazandırdığı tenis kortları, sporseverleri ve eğitimcileri sevindirdi.
Fatsa Belediyesi, çevre temizliği ve halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.