Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva ve Etüd Proje Müdürlüğü Personeli İnşaat Mühendisi Burhan Bilgü Ankara’da Sıfır Atık ve Atık Yönetimi konusunda önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
Ankara’da Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Finansman Daire Başkanı Uğur Şükrü Bıyıklıoğlu, Türkiye Çevre Ajansı Sıfır Atık Yönetim Direktörü Tuğrul Çamaş, Cumhurbaşkanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Elçin Ateş ve Elektronik Üretim AŞ İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatih Erişmiş ile Fatsa’da sıfır atık ve atık yönetimi süreçlerini daha etkin ve verimli hale getirmek adına önemli görüşmeler gerçekleştiren Fatsa Belediyesi heyeti ziyaret ettikleri yerlerden teknik destek ve uygulama konusunda önemli bilgiler elde ettiler.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli Ankara ziyaretleri ile ilgili yaptığı kısa açıklamada, “1.Sınıf Atık Getirme Merkezi, Lisanslı Atık Yönetimi, Kompost, Pilot Şehir Uygulamaları ve Mini Pikap Sayısının Artırılması gibi konular üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Destekleri için kendilerine teşekkür ederiz.” dedi.
Fatsa, doğanın kalbinde yer alan ve yeşilin mavinin en güzel tonlarını barındıran Çerkezler Tepesi Tesisleri’nde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Fatsa Belediyesi tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Günü vesilesiyle düzenlenen programda vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2025 yılı hizmet içi eğitim programları kapsamında belediye personeline yönelik önemli bir farkındalık eğitimi düzenlendi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yağış öncesi ve sonrasında gösterdikleri koordinasyonun yağışın etkilerini minimuma indirdiğini ifade ederek, “Tüm ekiplerimize ve anlayış gösteren vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Fatsa’da tarım arazilerini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısı ve kene ile mücadele kapsamında doğa dostu, sürdürülebilir bir adım daha atıldı.
Fatsa’da yarım asrı aşan bir gelenek haline gelen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl da Yalıköy sahilinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Fatsa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, hem denizciliğin önemini vurguladı hem de vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi’nde 50 yıldır kesintisiz olarak kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl da coşkulu ve renkli görüntülere sahne oldu.
Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kapalı pazar içerisindeki bazı noktalara hassas tartılar konuldu.
BAŞKAN KİBAR’DAN MİLLETVEKİLİ ÖZER VE BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye kazandırılan önemli destekler için girişimde bulunan
Ordu Milletvekili ve önceki Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve talepleri geri çevirmeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.
Fatsa Belediyesi'nin spor yatırımları kapsamında ilçeye kazandırdığı tenis kortları, sporseverleri ve eğitimcileri sevindirdi.