Fatsa’da daha önceden Özel Sanayi Sitesi’nde ilk kez açılan oto pazarı Pandemi nedeni ile verilen aranın ardından Kapalı Pazar Yerinde tekrar hizmete girdi. Kapalı Pazar Yerine açılan açılan oto pazarı bundan sonra her Cumartesi günü faaliyette olacak ve tatil günü olmasına rağmen yapılan anlaşma gereği bir noter de nöbetçi olacak.
Kapalı Pazar Yerinde faaliyete geçen Oto Pazarının açılışına Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Fatsa Ünye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adem Çiçek, Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Hafızoğlu Galericiler Derneği Başkanı Hikmet Zerey galerici esnafları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Galericiler Derneği Başkanı Hikmet Zerey Oto Pazarının açılışında değerlendirmelerde bulundular.
“KARADENİZ'İN EN BÜYÜK OTO PAZARI OLACAĞINA İNANIYORUZ”
Galericiler Derneği Başkanı Hikmet Zerey daha önce oto pazarının Özel Sanayi Sitesi’nde olduğunu belirterek, “Malum pandemi nedeniyle ile oto pazarına ara vermek zorunda kaldık bir de alan yetersiz oluyordu. Şimdi görüldüğü gibi yaklaşık bin araç sığabilecek bir alanımız var. Buranın gerçekten Karadeniz'in en büyük oto pazarı olacağına inanıyoruz ve gördüğünüz gibi şu anda ilk hafta olmasına rağmen tüm ilçelerde ve Ordu ilimizden, Ünye ilçemizden arka ilçelerimizden ilk hafta olmasına rağmen gelmeler başladı. Bu da bizi gerçekten çok memnun etti. İnşallah bu pazarımızı daha büyüyeceğine inanıyoruz.” dedi.
“FATSA OTO PAZARI 20 BİN METREKARELİK BİR ALANDA HİZMET VERİYOR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı açıklamada, Fatsa Kapalı Pazar yeri ile alakalı oto galericilerin işlerinin daha iyi olması için pandemi sonrasında devam ettirilmesi konusunda bir çalışmanın olduğunu ifade ederek, “Sayın başkanımız bu talebi bize de dile getirdiğinde biz de bunun Fatsa Kapalı Pazar yerimize çok yakışacağını hatta bölgemizin en büyük, en donanımlı oto pazarlarından bir tanesi olacağına inanmıştık. Bu hafta ilk haftası vesilesiyle buraya geldik. Sayın Kaymakamımız öncülüğünde birlik beraberlik içerisinde açılışını yaptık. İlk haftaya olan ilgiyi alakayı gördükçe oto pazarımız bölgenin en iddialı oto pazarlarından bir tanesi olacağını bugünden mesajını veriyor. Fatsa'da oto galeri sektörü gerçekten bölgenin en güvenilir, en önemli ticaretinin döndüğü mekanlardan bir tanesi. Oto pazarıyla birlikte gerek galerici esnaflarımızın işlerine yapacak olduğu yatırım, gerek kurumsallaşma gerekse işlere olan etkisi de kısa sürede görüleceğine inanıyorum. Hem kapalı ama açık alanda toplamda 20 bin metrekarelik bir alanda oto pazarımız açılıyor ve ilerleyen zamanlarda bu alanın da yetmeyeceği bugünden ön görülebiliyor. Ben başta Hikmet Zerey Başkanımız olmak üzere tüm yönetim kuruluna, tüm galerici esnaflarımıza bol ve bereketli işler diliyorum. Oto pazarımız her hafta Cumartesi günü şehrimizdeki kapalı pazar yerimizde hizmete verecek. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel alana davet ediyoruz. Fatsa’mıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.
Fatsa’da tarım arazilerini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısı ve kene ile mücadele kapsamında doğa dostu, sürdürülebilir bir adım daha atıldı.
Fatsa’da yarım asrı aşan bir gelenek haline gelen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl da Yalıköy sahilinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Fatsa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, hem denizciliğin önemini vurguladı hem de vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi’nde 50 yıldır kesintisiz olarak kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl da coşkulu ve renkli görüntülere sahne oldu.
Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kapalı pazar içerisindeki bazı noktalara hassas tartılar konuldu.
BAŞKAN KİBAR’DAN MİLLETVEKİLİ ÖZER VE BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye kazandırılan önemli destekler için girişimde bulunan
Ordu Milletvekili ve önceki Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve talepleri geri çevirmeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.
Fatsa Belediyesi'nin spor yatırımları kapsamında ilçeye kazandırdığı tenis kortları, sporseverleri ve eğitimcileri sevindirdi.
Fatsa Belediyesi, çevre temizliği ve halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa’yı her alanda marka şehir haline getirme hedefiyle yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Bolaman Mahallesinde ulaşımı rahatlatacak beton yol çalışmaları sürüyor. Eski Ordu Caddesi üzerinde yürütülen çalışmalarla mahalle sakinlerinin daha konforlu ve güvenli bir ulaşıma kavuşması hedefleniyor.
Fatsa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, özellikle yaz aylarında artış gösteren inşaat faaliyetlerine karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.