
Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Erbil bu yıl içerisinde Cıngırt Kayası Antik Yerleşim Yeri, Kurtuluş Mahallesi Manastır Kalıntısı, Kaleönü Mahallesi, Fatsa Kalesi ve Bolaman Elekçi Havzası Yüzey Araştırması anlamında önemli çalışmaların yapılacağını söyledi. Müdür Erbil, bu dönem arkeoloji çalışmalarının ön plana çıkmasında desteği olan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür ederek, “Bizlere çalışmamızda her zaman ışık tutması çalışma şevkimizi artırıyor." dedi.
CINGIRT'TA 10 YIL SONRA YENİDEN
Cıngırt Kayası Antik Yerleşim Yeri ile ilgili Ordu Müze Müdürlüğü Başkanlığınca Kültür ve Turizm Bakanlığından arkeolojik kazı izni onayı çıktığını belirten Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Erbil, "Buradaki arkeolojik kazı çalışmasını Hacı Bayram Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol yürütecek. Cıngırt Kayası Antik Yerleşim Yerinde daha öncede Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol ve ekibi tarafından 2015 yılında arkeolojik kazı çalışmaları yapılmış önemli tarihi bulgulara rastlanmıştı. Kurtuluş Mahallesi mezarlık alanında başlayan kazı çalışmaları 2023 yılı itibarıyla manastırdan başlamış, bu yıl içerisinde de Ordu Müze Müdürlüğü Başkanlığı, Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Seçkin Evcim ve ekibi tarafından devam edecektir. Kaleönü Mahallesi'nde bulunan Fatsa Kalesi'nin turizme kazandırılabilmesi için belediyemizce ilk etapta bitki temizliği çalışması yapılacak. Bolaman elektrik havzasında 7 ilçenin ortaklaşa yapacağı arkeolojik yüzey araştırması Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktor Safiye Aydın ve ekibi tarafından gerçekleştirilecektir. Bölgemizdeki arkeolojik ve kültürel varlıkların tespiti için 5 yıl sürecek yüzey araştırması planlanıyor." diye konuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.