
Fatsa Belediyesi organizasyonunda, Ordu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kabacık başkanlığında Kız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 2. Gastronomi Çalıştayı düzenlendi.
Çalıştayda Fatsa’nın gastronomi alanındaki mevcut durumu, yerel lezzetlerin geleceği ve turizmle bütünleşik bir gastronomi vizyonu ele alındı. Daha önce yaklaşık bir yıl önce yapılan Fatsa Turizm Çalıştayı’nda alınan kararlar tekrar gözden geçirilerek, hangilerinin hayata geçirildiği ve nasıl uygulandığı değerlendirildi. Katılımcılardan gelen yeni önerilerin de ele alındığı programda, tüm görüş ve çıktılar rapor haline getirilecek ve belediye ile paydaş kurumlarla paylaşılacak.
“GASTRONOMİ SOKAĞI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Doç. Dr. Mehmet Kabacık, son yıllarda Fatsa’ya gelen turistlerin yerel yemekleri bir arada bulabilecekleri alanlara ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Bu kapsamda, Fatsa Belediyesi tarafından “Gastronomi Sokağı” çalışmasının yürütüldüğü belirtildi. Sokakta çorbalardan balık çeşitlerine, Fatsa’ya özgü yöresel ürünlere kadar geniş bir yelpazenin sunulacağı ifade edildi.
Çalışma tamamlandığında Fatsa’ya gelen ziyaretçiler, kentin tüm yöresel lezzetlerini tek bir noktada deneyimleme fırsatı bulacak. Bu adımın hem turizm potansiyelini artırması hem de bölgenin gastronomik değerlerini daha görünür kılması hedefleniyor.

Fatsa Belediyesi, merkezden kırsala ilçenin dört bir yanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir haftada 20’den fazla mahallede yol, altyapı, yağmur suyu, kanal, menfez, taş duvar ve zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Fatsa OSB’de hayata geçirilen TAMEK Sagra Fatsa Tesisleri yatırımında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 6,3 milyar TL yatırım değeriyle yükselen tesis; üretim, istihdam ve kent ekonomisine sağlayacağı katkıyla Fatsa’nın sanayi gücüne güç katacak.

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla ilçe genelindeki okulların kantin ve yemekhanelerinde denetimler gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, geçmişte “Eyvanlar” olarak bilinen dört işletmeyi, şehrin hafızasını koruyarak günümüzün ihtiyaçlarına cevap veren modern ve işlevsel yaşam alanlarına dönüştürdü.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle ilçeye kazandırılan ve devam eden spor yatırımlarıyla Fatsa’nın spor alanında önemli bir dönüşüm yaşadığını açıkladı.

Fatsa Belediyesi son 7 yılda 160 yeni iş yeriyle büyüyen Özel Sanayi Sitesi’nde altyapıdan üstyapıya kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdi. Yolundan yağmur suyuna yenilenen sanayi sitesi, modern altyapısı ve düzenlenen çevresiyle üretimin ve emeğin daha güçlü adresi hâline geldi.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım konforunu artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kömürlük Mahallesi Kurtoğlu mevkisinde uzun yıllardır ulaşım güçlüğü yaşanan yol, gerçekleştirilen beton yol çalışmasıyla güvenli ve konforlu ulaşıma kavuştu.

Fatsa Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ile Elekçi Köprüsü arasındaki 800 metrelik sahil hattında dekoratif kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını tamamladı. Yenilenen Sahil Caddesi, modern görünümüyle Fatsa’nın sahil kimliğine değer kattı.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Çöteli Mahallesi Omarlı mevkiinde sürdürülen beton yol çalışmalarıyla, mahalle sakinlerinin uzun yıllardır yaşadığı yol sorunu çözülüyor. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 380 metrelik güzergâh beton yola kavuşturuluyor.

Fatsa Belediyesi, 81. İl Halk Sağlığı Haftası kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle belediye personeline yönelik Mobil Sigara Bırakma Polikliniği etkinliği düzenliyor. “Kaybetmeden Fark Et” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturdu.