
Fatsa ilçemizde Belediyemiz tarafından yapılan yol çalışmaları sırasında 10 gün önce bir Lahit mezarın bulunmasının ardından ikinci bir Lahit Mezar daha bulundu.
FATSA’DA İKİNCİ LAHİT MEZAR AÇILDI
Ordu Müze Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Fatsa Belediyesi koordinesinde devam eden kurtarma kazısı çalışmaları kapsamında ortaya çıkan ikinci lahit mezar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Ak Parti Ordu Milletvekili Op.Dr.Şenel Yediyıldız, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel’in gözetiminde arkeologlar tarafından açıldı. Önceki Lahit mezara göre daha küçük bir yapıda görünen ikinci Lahit mezardan ilk bulgulara göre, boncuk, küp parçaları ve iskelet parçalarına rastlandı.
“HER GEÇEN GÜN TARİHE IŞIK TUTACAK ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR”
kinci Lahit mezarın açılmasının ardından ilk açıklamayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, “Fatsa’dan tarih fışkırmaya devam ediyor. Burası erken Hıristiyanlık dönemine ait aynı zamanda yerleşim merkezi olarak kabul edilen bir yer, manastırların olduğu, lahitlerin olduğu bir yer. Bugün de yapılan çalışmalarda bir lahit daha açtık. Burada çok ilginç bilezikler, cam parçalar ve eşyalarla karşılaştık. Milattan önce ikinci, üçüncü yüzyıla dayandığı söyleniyor. Bolamanyum diye bahsedilen bir yer burası. Daha önce değişik medeniyetlerin ve kavimlerin olduğu bir yer burası, Ayasofya dönemine rastlıyor. Konstantine ait 4 manastırdan birinin burada olduğuna inanılıyor. Uzmanlar da bu görüşteler. Her geçen gün tarihe ışık tutacak eserler ortaya çıkıyor. Bunlar tarihin gelişmelerine ışık tutacak.” dedi.
“ESKİ ROMA TARİHİNDEN KALMA BİR YERDEYİZ”
Ak Parti Ordu Milletvekili Op.Dr.Şenel Yediyıldız ise, “Eski Roma tarihinden kalma bir yerdeyiz. İnşallah burada bu çalışmalar biter buradaki tarih ortaya çıkar. Burası zaten sit alanı. Sayın Bakanımızın, sayın Başkanımızın liderliğinde burada güzel çalışmalar yapılıyor. Başka yerlerde böyle bir şey bulunduğu zaman bütün dünya duyuyor, haberler yapılıyor. Biz de bunları değerlendirmemiz lazım. Hakikaten tarih olarak değerlendirmemiz. Tarih turizmine buraları katmamız lazım.” diye konuştu.
TARİH TURİZMİ FATSA’DA CANLANACAK
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ da yaptığı açıklamada, “Bugün ikinci bir lahit mezara daha denk geldik, onun açılmasını gerçekleştirdik. Tarihimize sahip çıkmak, bölgemizde turizmi canlandırmak adına yapılabilecek her türlü çalışmaya Sayın bakanımızın öncülüğünde aralıksız bir şekilde devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.