
Fatsa Belediyesi, tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı ilçenin tamamını kapsayan kapsamlı bir mücadele yürütüyor. 89 mahallede eş zamanlı sürdürülen çalışmalar kapsamında, zararlının kışlak alanlarda çoğalmasını engellemeye yönelik ilaçlama faaliyetleri aralıksız devam ediyor.
Belediye ekipleri; Kabakdağ, İslamdağ, Buharı, Büyükkoç ve Bağlarca mahallelerinde gerçekleştirdiği kışlak alan ilaçlamalarıyla, zararlının yayılımını kontrol altına almak için yoğun bir mesai harcıyor. Yetkililer, bu sürecin yalnızca teknik bir mücadele değil, aynı zamanda tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından stratejik bir adım olduğuna dikkat çekiyor.
Fatsa Belediyesi öncülüğünde; Ziraat Odası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile mahalle muhtarlarının iş birliğiyle yürütülen çalışmalar, kurumlar arası koordinasyonun güçlü bir örneğini ortaya koyuyor. Ortak hedef ise ilçenin tarımsal verimliliğini korumak ve üreticilerin emeğini güvence altına almak.
Yetkililer, mücadelenin başarıya ulaşmasında üreticilerin ve vatandaşların desteğinin kritik rol oynadığını vurgulayarak, topyekûn bir dayanışma çağrısında bulundu. Fatsa’da tarımsal üretimin korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, şehrin sahile en yakın mahallelerinden biri olan Sefaköy Mahallesi’nde beton yol çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan çalışma ile mahalle sakinlerinin ulaşım konforu artırılırken, bölgenin çehresi de modern bir görünüme kavuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye değer katacak önemli bir yatırımın müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Kibar, yapılan girişimler sonucunda Yenipazar, Güvercinlik ve Bolaman mahallelerine 2026 yılı içerisinde doğalgaz arzının sağlanacağını açıkladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Özel Sanayi Sitesi’nin son yıllarda önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi. Üretim ve istihdamın merkezi konumundaki sanayi bölgesinde gerçekleştirilen yatırımlarla hem altyapı güçlendirildi hem de ulaşım daha konforlu hale getirildi.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son bir ay içerisinde ilçe genelinde önemli yol açma çalışmalarına imza attı.

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu öğrencilerine yönelik “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık” eğitimi düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, “İklimcan” isimli dev maskot miniklerinn yoğun ilgisini çekti.

Fatsa’nın önemli ticaret noktalarından biri olan Kurtuluş Mahallesi Sebze Hali bölgesi, kapsamlı altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuşmaya devam ediyor.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra bahar mevsiminin gelmesi ile “Mis Gibi Bir Fatsa İçin Bahar Temizliği” sloganıyla 89 mahallede ekstra temizlik çalışması başlattı.