
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bünyesinde, ulusal ve uluslararası alanda il ve alt destinasyonlarının daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “İl Tanıtım ve Geliştirme Programı” Fatsa da gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Ordu İlinin turizm potansiyelini artırmak için çalışan Kamu ve Özel Sektör Kurum ve Kuruluşları, Üniversite Öğretim Üyeleri, Belediyeler, Turizm Sektör ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı.
ORDU DOĞANIN İNCİSİ VE TURİZMİN CENNETİ
Türkiye'nin Karadeniz kıyısında yer alan Ordu’nun, muhteşem doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve kendine özgü kültürü ile dikkat çeken bir turistik destinasyonu olduğu belirtilen toplantıda Ordu'nun turizmi, her mevsim ziyaretçilerini cezbettiği doğal güzelliklerinin büyük çekiciliğinin olduğu İl sınırları içerisinde yer alan yaylaların, ormanların, göllerin ve plajların cezbedici olduğu konuşuldu.
Turizm anlamında özellikle Fatsa Cıngırt Kaya Antik Yerleşkesi, Haznedaroğlu Konağı, Abdullah Bey Konağı, Taşlıca Köprüsü, Gaga Gölü, Bolaman, Yalıköy, Fatsa Adası, Aybastı Perşembe Yaylası ve Çambaşı Yaylası temiz havası ve muhteşem manzaralarıyla dikkat çekiyor. Ordu, uzun kumsalları ve temiz denizi ile plaj severler için ideal bir seçenektir. Fatsa, Ünye ve Altınordu gibi sahil bölgeleri, güneşin ve denizin keyfini sürmek isteyenler için ideal bir seçenek. Ordu, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Ordu ili tüm ilçeleri ile mutfağı, özellikle deniz ürünleri ve Karadeniz'e özgü yemekleriyle de biliniyor.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.