
Fatsa Belediyesi tarafından Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Plaj Voleybolu ve Plaj Futbolu turnuvası başladı.
UZUNUM PLAJI’NDA PLAJ FUTBOLU VE PLAJ VOLEYBOLU HEYECANI
Fatsa Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği “Plaj Voleybolu ve Plaj Futbolu” turnuvası start aldı. 20 takımın yer aldığı plaj voleybolunda 48 müsabaka, 14 takımın mücadelede edeceği plaj futbolunda ise 26 karşılaşma gerçekleştirilecek. Plaj futbolu turnuvasının finalinin 24 Ağustos, plaj voleybolu turnuvası finalinin ise 28 Ağustos’ta yapılması planlanıyor.
MAÇLAR ÇEKİŞMELİ VE HEYECAN DOLU
Demas mevkii Uzunkum Plajında başlayan plaj voleybolu ve plaj futbolu turnuvalarının ilk günü heyecanlı maçlara sahne oldu. Turnuvaların renk kattığı Uzunkum Plajı’nda vatandaşlar çok çekişmeli ve heyecan dolu maçları büyük bir keyifle izledi.
AMACIMIZ, TURNUVALARLA SPOR’U YAŞAM BİÇİMİNE DÖNÜŞTÜRMEKTİR”
Plaj oyunları, çeşitli gösteri ve etkinliklerle yaz aylarını Fatsa’da keyifli bir hale getirmek istediklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Belediye olarak Fatsa’da Yaz Etkinlikleri kapsamında gençlere sporu sevdirmek, halkın sosyalleşmesini sağlamak, birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla plaj voleybolu ve plaj futbolu turnuvasının bu yıl ilkini düzenledik. Amacımız; sporu oyun, eğlence ve aynı zamanda eğitim deneyimi halinde benimseyerek yaşam biçimine dönüşmesine zemin hazırlamak, birbirini tanımayan insanların tanışıp kaynaşmasına vesile olmak, birlik, beraberlik ve sevgi ile aynı ortamı paylaşmalarına ortam oluşturmaktır. Takımlar güçlü ve çok dişli. Karşılaşmalar çok çekişmeli ve heyecanlı geçiyor. Fair Play ilkelerine bağlı, sevgi, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde güzel maçlar olur inşallah. Bu turnuvaları geleneksel hale getirmek istiyoruz. Talep çok fazla. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.
DERECEYE GİREN TAKIMLARA ÖDÜL
Takımlarının ayrı ayrı yapacağı karşılaşmalar sonucunda yarı final ve final müsabakaları ile turnuvanın ikinci, üçüncü ve şampiyonu belli olacak. Turnuvaya katılım sağlayan tüm takım sporcularına katılım belgesi, dereceye giren takım ve sporcularına kupa ve madalya verilecektir. Turnuvanın başarılı ilk üç takımı ise para ödülü kazanacak. Plaj voleybolu ve plaj futbolu turnuvalarında birinci olan takıma 6.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 2.000 TL verilecek.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.