Fatsa Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Tarihi ve Kültürel Boyutlarıyla Fatsa” konferanslarının ikincisi gerçekleştirildi. “Dini Yapılar ve Su Yapıları” konusunun ele alındığı programa, Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan konuşmacı olarak katıldı.
FATSA’DAKİ DİNİ VE SU YAPILARI MERCEK ALTINA ALINDI
Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, Fatsa’da yapılan bir yıllık araştırma sonucunda ilçede bulunan cami, mescit, köprü, çeşme gibi yapıların tarihsel süreçleri, mimari özellikleri ve kültürel miras açısından taşıdığı önem hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Özellikle Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait dini yapılar ve su yapılarının korunması ve restorasyon sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Bayhan, bu yapıların gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
BAŞKAN KİBAR: “TARİHİMİZİ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZI KORUYORUZ”
Konferansa katılan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçenin tarihini ve kültürel değerlerini koruma noktasında yürütülen çalışmaların önemine değinerek şunları söyledi, "Fatsa, köklü geçmişiyle birçok tarihi esere ev sahipliği yapan bir şehir. Bu tür bilimsel çalışmalar sayesinde ilçemizin tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkıyor. Belediye olarak, kültürel mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.
TARİHİ YAPILAR GELECEK KUŞAKLARA AKTARILACAK
Konferansta, Fatsa’daki su yapıları ve dini yapılar üzerine gerçekleştirilen saha araştırmalarının sonuçları katılımcılarla paylaşıldı. Bölgedeki tarihi köprüler, camiler, çeşmeler ve mescitlerin mevcut durumları, restorasyon gereksinimleri ve mimari özellikleri detaylandırıldı. Fatsa’nın tarihî yapılarıyla ilgili farkındalığın artırılması ve bu yapıların korunması için akademik çalışmaların devam edeceği belirtildi.
Fatsa, doğanın kalbinde yer alan ve yeşilin mavinin en güzel tonlarını barındıran Çerkezler Tepesi Tesisleri’nde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Fatsa Belediyesi tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Günü vesilesiyle düzenlenen programda vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2025 yılı hizmet içi eğitim programları kapsamında belediye personeline yönelik önemli bir farkındalık eğitimi düzenlendi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yağış öncesi ve sonrasında gösterdikleri koordinasyonun yağışın etkilerini minimuma indirdiğini ifade ederek, “Tüm ekiplerimize ve anlayış gösteren vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Fatsa’da tarım arazilerini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısı ve kene ile mücadele kapsamında doğa dostu, sürdürülebilir bir adım daha atıldı.
Fatsa’da yarım asrı aşan bir gelenek haline gelen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl da Yalıköy sahilinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Fatsa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, hem denizciliğin önemini vurguladı hem de vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi’nde 50 yıldır kesintisiz olarak kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl da coşkulu ve renkli görüntülere sahne oldu.
Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kapalı pazar içerisindeki bazı noktalara hassas tartılar konuldu.
BAŞKAN KİBAR’DAN MİLLETVEKİLİ ÖZER VE BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye kazandırılan önemli destekler için girişimde bulunan
Ordu Milletvekili ve önceki Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve talepleri geri çevirmeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.
Fatsa Belediyesi'nin spor yatırımları kapsamında ilçeye kazandırdığı tenis kortları, sporseverleri ve eğitimcileri sevindirdi.