
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” programının 3. Buluşmasını Fatsa Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi.
“FATSA GENÇLİK VE SPOR YATIRIMLARIYLA SPOR KENTİ ÜNVANINA KAVUŞUYOR”
İlkini Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi, ikicisini Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kariyer Günleri programının 3’üncü buluşmasını Fatsa Anadolu Lisesi’nde yaptı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Kaba, Okul Müdürü Ömer Yahşi ve öğretmenlerin bulunduğu konferans salonunda öğrencilerle buluşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, eğitim hayatını, gençlik yıllarını, hayat hikayesini ve başarı öyküsünü paylaştı.
“BAŞARI; AZİM, ÇALIŞMA, SABIR VE GAYRETLE GELİR.”
Okul ve gençlik dönemlerini anlatarak başarı için çalışmanın, azmin, inanmanın, sabrın ve gayretin önemli olduğunu söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, belediye olarak gençlere önem verdiklerini, gençlik için hizmetler ve projeler yaptıklarını ifade etti. Belediye olarak yaptıkları hizmetleri, devam eden çalışmaları ve projeleri anlatan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Gençler için tesisleşme ve sosyalleşme yönünde önemli adımlar attıklarını kaydetti.
“FATSA GENÇLİK VE SPOR YATIRIMLARIYLA SPOR KENTİ ÜNVANINA KAVUŞUYOR”
Fatsa’nın gençlik ve spor yatırımlarıyla spor kenti olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Geleceğimiz yarınlarımızın umudu siz gençlerimizin sosyal anlamda daha da gelişmesi, sporun tabana yayılması, daha fazla çocuğumuzun ve gencimizin sportif faaliyetlerden faydalanması için önemli adımlar attık. İl tipi Gençlik Merkezi, 500 seyirci kapasiteli sentetik çim saha, daha önceden belde olan mahallelerimizde basket sahası ve küçük halı sahalar olmak üzere 12 tane spor tesisini yatırım programına aldırdık. Ayrıca 1 tane de yarı olimpik yüzme havuzu yatırım programına eklendi. 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 5 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, basketbol sahasının ihalesini inşallah yeni yılda Ocak ayında yapıyoruz.” diye konuştu.
HALI SAHA MÜJDESİ ÖĞRENCİLERİ COŞTURDU
Konuşmanın ardından soru cevap kısmında bir öğrencini sorusu üzerine Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, okuldaki halı sahanın modern bir şekilde yapılarak yaz ayına yetiştirileceğinin müjdesini verdi. Çocukların müjdesi ile alkışlanan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Çocukluk ve gençlik dönemlerimize bu halı sahada çok top oynardık. Onarımını yaparak modernizasyonunu sağlayacağımız halı sahayı yaz ayına yetiştireceğiz. Açılışını da birlikte yapacağımız maçla birlikte gerçekleştiririz.” dedi. Kariyer Günleri söyleşinin sonunda Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a Okul Müdürü Ömer Yahşi tarafından buket ve okulun forması hediye edildi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.