
Tüm çalışmaları şehirde yaşayanların mutluluğu, refahı, huzuru ve daha güzel bir Fatsa için yaptıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Dumlupınar Mahallesi Topaloğlu mevkiisinde uzun süren altyapı çalışmalarının tamamlandığını şimdi sıranın üst yapı çalışmalarında olduğunu ifade etti.
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR;
- “FATSA’MIZIN KÖKLÜ SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”
- “DAHA GÜZEL BİR FATSA İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”
“TOPALOĞLU MEVKİİ, DEKORATİF TAŞLARLA ŞIK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK”
“40 YILLIK ALTYAPI SORUNUNA NEŞTER VURDUK”
Şehrin yıllarca bekleyen sorunlarına köklü çözümler ürettiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Tüm süreçleriyle hassasiyetle takip ettiğimiz ilçemiz Dumlupınar Mahallesi Topaloğlu Mevkiinde, 1980 yılında ulaşıma açılan ancak, altyapısı hiç olmayan bölgenin 40 yıllık altyapı sorununa neşter vurduk. Doğal gaz çalışmalarını tamamıyla bitirdiğimiz bölgede hiç olmayan, aşırı yağmurlarda olası sel felaketine yol açabilecek tehlikenin önüne geçmek için yağmur suyu tahliye kanallarının eksikliğini giderdik. Ordu Büyükşehir Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri(OSKİ) ile birlikte, Topaloğlu, Nazmiye Komitoğlu, Şehit Uğur Yücetepe, Şehit Muhittin Akyol, Ceviz, Kayısı ve Dizdaroğlu Sokaklarında geçen sene Ekim ayı başından itibaren yenileme çalışmalarına başladığımız içme suyu ve kanalizasyon hatlarını 2021 Aralık ayı itibariyle tamamladık. OSKİ Genel Müdürlüğümüz, bu hizmetler kapsamında, 1000 metre içme suyu, 1000 metre de, kanalizasyon hattı yapmıştır. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğümüzce daha önce bu bölgede hiç olmayan yağmur suyu altyapı çalışmaları, akabinde yol zayıf zemin çalışmaları 2022 Ocak ayı sonunda bitirdik. Türk Telekom ile birlikte altyapısı olmayan Şehit Muhittin Akyol Sokağı internete kavuşturduk. Tüm altyapı kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalıştığımız, çok eski bir yerleşim merkezi olan bu bölgede dekoratif taş ile yol yapım ihalesi kapsamında Dumlupınar Mahallesi ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerimizde yüklenici firma 2022 Şubat ayı itibariyle mevcut kaldırımların sökümüne ve tesviye çalışmalarına başlamış ve çalışmaları devam etmektedir.” dedi.
“ALTYAPISINI BİTİRDİĞİMİZ TOPALOĞLU’NDA ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”
Dumlupınar Mahallesi Topaloğlu Mevkiinde eskisinden daha sağlam ve nitelikli bir hale getirdikleri altyapı çalışmalarından sonra, üstyapı çalışmalarına start verdiklerini kaydeden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa’mızı çeşitli yatırım projeleri ve altyapı çalışmaları ile güzelleştirerek halkımızın yaşam kalitesini en üst düzeye çıkarmak yolunda tüm enerjimizi harcıyoruz. Tüm çalışmalarımızı halkımızın mutluluğu, refahı, huzuru ve daha güzel bir Fatsa için yapıyoruz. Altyapısına dev bütçelerle ciddi yatırımlar yaptığımız mevkide, yolların zayıf zemin kazısına başlayarak yol dolgusunu yaptık. Ardından sıcak asfalt çalışmalarımızla kalıcı, standardı yüksek, konforlu yolu, bölge esnafımızın ve halkımızın hizmete sunacağız. Dumlupınar Mahallesi Topaloğlu mevkiinde söküm çalışmalarına devam ettiğimiz özelliğini kaybetmiş eski kaldırım taşlarını, bir hafta içerisinde başlayacağımız çalışmalar kapsamında bölgeyi modern dekoratif taşlarla şık bir görünüme kavuşturacağız.” diye konuştu.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yol iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda üç mahallede beton yol çalışması başlatılırken, vatandaşların ulaşım konforunun artırılması hedefleniyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı devam eden Gıda Toptancıları Kooperatifi Sitesi’nde incelemelerde bulunarak Kooperatif Başkanı Yaşar Varan ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 2025 yılında Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile koordineli olarak altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde önemli yatırımlar hayata geçirildi.

Fatsa Özel Sanayi Sitesi, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar döneminde yapılan yatırımlarla büyük bir dönüşüm yaşadı. Uzun yıllar boyunca yaklaşık 200 iş yeriyle bölgeye hizmet veren sanayi sitesi, son üç yılda 160 yeni iş yerinin kazandırılmasıyla 360 iş yerine ulaştı.

Fatsa Belediyesi ile Japonya Büyükelçiliği iş birliğinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan kalifiye eleman ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleki Eğitim Atölyesi Projesi” istihdama önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Ordu Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışının hayati önemine dikkat çekmek amacıyla Fatsa Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gün boyunca süren programda belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kampanya kapsamında toplam 60 ünite kan bağışı yapıldı.

Fatsa’da yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan Gazi Evi, gazilerin buluşma noktası haline geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Fatsa Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren merkezde gaziler düzenli olarak bir araya geliyor, sohbet ediyor, toplantılar yapıyor ve ortak çalışmalar yürütüyor.

Fatsa Belediyesi tarafından ara tatil döneminde düzenlenen Çocuk Şenliği, iki gün boyunca büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocukları eğlence ve mutlulukla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, minikler için birbirinden renkli ve unutulmaz anlar yaşandı.

Fatsa Belediyesi öncülüğünde; DOKAP, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle Uzunkum Plajı yanında hayata geçirilen Bal Evi güvenilir üreticilerden tedarik edilen bal ve arı ürünleri vatandaşlarla buluşturuluyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların daha düzenli, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Ayazlı ve Evkaf mahallelerinde bakım, budama ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.