
Fatsa’da fındık zararlısı kahverengi kokarcaya karşı yürütülen mücadelede ilk etap sona eriyor.
Fatsa’da fındık zararlısı kahverengi kokarcaya karşı yürütülen mücadelede ilk etap sona eriyor. Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle, mahalle muhtarlarının öncülüğünde başlatılan ilaçlama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Şimdiye kadar 76 kırsal mahallede tamamlanan çalışmalarda, toplamda 25.168 hane ilaçlanarak önemli bir ilerleme kaydedildi.
"İLACIN ETKİNLİĞİ ÜST SEVİYEDE"
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, ilaçlama çalışmalarının etkilerini yerinde incelemek üzere Yukarıardıç mahallesindeki haneleri ziyaret etti. Biçim, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün Fatsa kırsalında, Yukarı Ardıç Köyü’nde ilaçlanan başka bir eve geldik. Bu ev dün ilaçlandı ve 4 saat sonra evin durumu gözle görülür bir şekilde değişti. Evin her tarafında böcek ölüleri mevcut. İlacın etkisi, hemen sıkıldığı anda değil, böceklerin ilaca maruz kalmasından 4-5 saat sonra ortaya çıkıyor. Evde yaşayan kişiler daha önce kokarca görmediklerini belirtmişlerdi. Ancak ilaçlama sonrasında, görünmeyen köşelerdeki kokarcalar bile ULV cihazının ulaştırdığı ilaç zerrecikleri sayesinde etkilenerek ölmüş durumda. Vatandaşlarımızdan ricamız, ilaçlama çalışmalarına destek olmaları ve evlerinin kapılarını açık tutmalarıdır. Bu, hem bizim hem de onların sağlığı için çok önemli.” dedi.
"İLAÇLAMA ÇOK ETKİLİ OLDU"
Yukarıardıç Mahallesi sakinlerinden İlkay Ergül ise ilaçlama sonrası memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: “İlaçlamamız dün yapıldı. Kokarcalardan gerçekten usanmıştık; kokusundan, ölüsünden ve görünmeyenlerinden çok bıkmıştık. Ancak bu ilaçlama sayesinde aktif haldeki böceklerimizin öldüğünü fark ettik ve çok mutlu olduk. Daha önce de ilaçlama yaptırmıştık ama hiçbir faydasını görememiştik. Bu defa sonuç çok etkili oldu. Hemen muhtarımız Abdülkadir Hoşgörül’e haber verdim ve ilgisinden dolayı kendisine teşekkür ettim. Ayrıca belediyemize de bu konuda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Fatsa’da kahverengi kokarca ile mücadele, ilçedeki fındık üretiminin korunması ve halk sağlığının güvence altına alınması amacıyla kararlılıkla sürdürülüyor.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.