Fatsa Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çerkezler Tepesi Mesire Alanı, doğayla iç içe modern ve estetik bir yaşam alanı olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor. Huzur dolu bir atmosferde keyifli vakit geçirme imkânı sunan proje, her yaştan insana hitap eden çeşitli donatılarıyla dikkat çekiyor.
Proje kapsamında; Kitap Kafe, bungalovlar, yürüyüş yolları, piknik alanları, survivor parkı, oyun grupları, tırmanma rampaları, ahşap salıncaklar, mescit, kamelyalar ve daha birçok sosyal alan yer alıyor. Her ayrıntısı özenle tasarlanan Çerkezler Tepesi Mesire Alanı, hem aileler hem de doğa severler için vazgeçilmez bir durak olacak.
"FATSA’MIZIN GELECEĞİNE BİR YATIRIM DAHA"
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı’nın yalnızca bir dinlenme ve eğlence mekânı değil, aynı zamanda şehrin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu vurguladı. Başkan Kibar, “Doğanın güzelliklerini koruyarak modern bir yaşam alanı oluşturduk. Projemiz, vatandaşlarımızın hem dinleneceği hem de keyifli vakit geçireceği bir cazibe merkezi olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun,” dedi.
Çerkezler Tepesi Mesire Alanı, Fatsa’nın doğa ile uyumlu modern şehircilik anlayışına önemli bir katkı sağlayarak, bölgede yeni bir sosyal yaşam merkezi haline gelecek.
FINDIK BAHÇELERİNDE İNCELEME VE DESTEK MESAJI
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar, Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan ve fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe ciddi zarar veren zirai don olaylarının ardından ilimize gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.
MAYIS AYI İTİBARİYLE 1.TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLAMIŞTIR
Fatsa’da ilk kez gerçekleşen ve Karadeniz bölgesinde tarım sektörüne yön veren önemli organizasyonlardan biri olan Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, üç gün boyunca 144 bin kişiyi ağırladı. Bölge çiftçileri, üreticiler ve sektör temsilcileri fuara yoğun ilgi gösterdi.
Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı’nı başarıyla tamamlayan Fatsa, üç gün boyunca bölgesel tarımın ve üretimin merkezi haline geldi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede organizasyonun hem içerik hem de katılım açısından büyük bir başarıyla geçtiğini belirtti.
Fatsa’da ve Ordu genelinde bir ilk olma özelliği taşıyan Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, görkemli bir açılış töreniyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Tarım sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren bu önemli organizasyonun açılışı; Ordu Valisi Sayın Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Sayın Avni Kula, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Arslan Soydan, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Kemal Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde yaşam kalitesini artırmak, ulaşımı kolaylaştırmak ve altyapıyı güçlendirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehrin farklı noktalarında eş zamanlı olarak yürütülen projelerle Fatsa, daha modern ve yaşanabilir bir ilçe kimliği kazanıyor.
Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmak ve ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla yol genişletme, yol dolgu ve tahkimat ile kanal temizliği çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.
FATSA’DA MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ YAYGINLAŞIYOR
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevreye duyarlı projelerine hız kesmeden devam ediyor.
Sürdürülebilir bir gelecek ve daha temiz bir çevre hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, 6 gözlü mobil atık getirme merkezlerinin dağıtımı sürüyor.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından bugüne kadar ilçenin farklı noktalarına 12 adet mobil atık getirme merkezi yerleştirilmiş olup, dağıtım çalışmaları artarak devam etmektedir. Vatandaşların geri dönüşüm konusunda daha bilinçli hareket etmelerini ve atıklarını kolaylıkla ayrıştırabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bu merkezler; kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atıklar ve atık piller gibi kategorilerde atık toplama imkânı sunuyor.
Fatsa Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 4. Geleneksel Satranç Turnuvası, ödül töreniyle sona erdi.
Çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu organizasyonda, 7 farklı ilden toplam 170 sporcu mücadele etti. Rekabetin ve dostluğun ön planda olduğu turnuva, sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Fatsa’nın simge yapılarından biri olan Haznedaroğlu Konağı, yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. 18. yüzyılda Bolaman Kalesi’nin kalıntıları üzerine inşa edilen tarihi konak, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen titiz bir çalışmayla aslına uygun olarak restore ediliyor.