
Ordu Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (OSKİ), mahalleleri kesintisiz içme suyuna kavuşturmak için çalışmalarını hızlandırdı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile il genelinde sıkı bir alt yapı çalışması yürüten OSKİ Genel Müdürlüğü hem ilçe merkezlerinde hem de kırsal mahallelerde içme suyu faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda Fatsa ilçesi Ayazlı Mahallesi’nde kısa süre önce başlatılan 3 bin metreküplük depo ve içme suyu terfi merkezi çalışması tamamlanarak hizmete alındı.
Yapımı tamamlanan Fatsa ilçesi Ayazlı Mahallesi içme suyu terfi merkezi ve 3 bin metreküplük depoda Genel Sekreter Coşkun Alp ile birlikte incelemelerde bulunan OSKİ Genel Müdürü Murat Us, bir yandan mevcut depoları yenilerken diğer yandan depoların kapasitelerini artırdıklarını söyledi.
HER GÜN 30 BİN KİŞİYE SU
Genel Müdür Us, şöyle konuştu: “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile Fatsa ilçemize içme suyu sağlayan Ayazlı Mahallesi içme suyu terfi merkezimiz ile depomuzda kısa süre önce başlattığımız çalışmalar tamamlandı. Depomuzun mevcut kapasitesini 3 bin metreküpe çıkardık. Böylelikle günde 30 bin kişinin su ihtiyacını karşılanmış olacağız. Bu bizim için önemli bir çalışmaydı. Kısa sürede bunu tamamlayarak hizmete aldık. Ayrıca Fatsa ilçemizde elektrik kesintisi nedeniyle oluşan su kesintilerinin önüne geçmek için ilçemize içme suyu sağlayan 15 adet depomuza jeneratör takviyesi yapıyoruz.
Muhtemel elektrik kesintisi sonrası bu jeneratörler devreye girerek su kesintilerini engellemiş olacak. Bu çalışmalarımızın aynısını diğer ilçelerimizde de yapacağız. OSKİ olarak modern şartlara uygun depoları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.