
Ordu Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (OSKİ), mahalleleri kesintisiz içme suyuna kavuşturmak için çalışmalarını hızlandırdı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile il genelinde sıkı bir alt yapı çalışması yürüten OSKİ Genel Müdürlüğü hem ilçe merkezlerinde hem de kırsal mahallelerde içme suyu faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda Fatsa ilçesi Ayazlı Mahallesi’nde kısa süre önce başlatılan 3 bin metreküplük depo ve içme suyu terfi merkezi çalışması tamamlanarak hizmete alındı.
Yapımı tamamlanan Fatsa ilçesi Ayazlı Mahallesi içme suyu terfi merkezi ve 3 bin metreküplük depoda Genel Sekreter Coşkun Alp ile birlikte incelemelerde bulunan OSKİ Genel Müdürü Murat Us, bir yandan mevcut depoları yenilerken diğer yandan depoların kapasitelerini artırdıklarını söyledi.
HER GÜN 30 BİN KİŞİYE SU
Genel Müdür Us, şöyle konuştu: “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile Fatsa ilçemize içme suyu sağlayan Ayazlı Mahallesi içme suyu terfi merkezimiz ile depomuzda kısa süre önce başlattığımız çalışmalar tamamlandı. Depomuzun mevcut kapasitesini 3 bin metreküpe çıkardık. Böylelikle günde 30 bin kişinin su ihtiyacını karşılanmış olacağız. Bu bizim için önemli bir çalışmaydı. Kısa sürede bunu tamamlayarak hizmete aldık. Ayrıca Fatsa ilçemizde elektrik kesintisi nedeniyle oluşan su kesintilerinin önüne geçmek için ilçemize içme suyu sağlayan 15 adet depomuza jeneratör takviyesi yapıyoruz.
Muhtemel elektrik kesintisi sonrası bu jeneratörler devreye girerek su kesintilerini engellemiş olacak. Bu çalışmalarımızın aynısını diğer ilçelerimizde de yapacağız. OSKİ olarak modern şartlara uygun depoları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yol iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda üç mahallede beton yol çalışması başlatılırken, vatandaşların ulaşım konforunun artırılması hedefleniyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı devam eden Gıda Toptancıları Kooperatifi Sitesi’nde incelemelerde bulunarak Kooperatif Başkanı Yaşar Varan ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 2025 yılında Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile koordineli olarak altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde önemli yatırımlar hayata geçirildi.

Fatsa Özel Sanayi Sitesi, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar döneminde yapılan yatırımlarla büyük bir dönüşüm yaşadı. Uzun yıllar boyunca yaklaşık 200 iş yeriyle bölgeye hizmet veren sanayi sitesi, son üç yılda 160 yeni iş yerinin kazandırılmasıyla 360 iş yerine ulaştı.

Fatsa Belediyesi ile Japonya Büyükelçiliği iş birliğinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan kalifiye eleman ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleki Eğitim Atölyesi Projesi” istihdama önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Ordu Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışının hayati önemine dikkat çekmek amacıyla Fatsa Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gün boyunca süren programda belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kampanya kapsamında toplam 60 ünite kan bağışı yapıldı.

Fatsa’da yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan Gazi Evi, gazilerin buluşma noktası haline geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Fatsa Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren merkezde gaziler düzenli olarak bir araya geliyor, sohbet ediyor, toplantılar yapıyor ve ortak çalışmalar yürütüyor.

Fatsa Belediyesi tarafından ara tatil döneminde düzenlenen Çocuk Şenliği, iki gün boyunca büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocukları eğlence ve mutlulukla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, minikler için birbirinden renkli ve unutulmaz anlar yaşandı.

Fatsa Belediyesi öncülüğünde; DOKAP, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle Uzunkum Plajı yanında hayata geçirilen Bal Evi güvenilir üreticilerden tedarik edilen bal ve arı ürünleri vatandaşlarla buluşturuluyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların daha düzenli, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Ayazlı ve Evkaf mahallelerinde bakım, budama ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.