
Fatsa Belediyesi okullarında başarılı olan 90 öğrenciyi 10 Kasım Atatürk’ün Anma günü vesilesi ile Ankara’ya gönderdi.
FATSALI 90 ÖĞRENCİ 10 KASIM’I ANITKABİR’DE YAŞADI
Fatsa Belediyesi okullarında başarılı olan 90 öğrenciyi 10 Kasım Atatürk’ün Anma günü vesilesi ile Ankara’ya gönderdi.
Fatsa’da ki lise düzeyindeki 14 okuldan seçilen 90 öğrenciyi Ankara’ya Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar bizzat uğurladı.
Ankara’ya varır varmaz ilk olarak ilk mecliste saygı duruşunda bulunan Fatsalı öğrenciler daha sırasıyla Kurtuluş Savaşı Müzesi 1.TBMM binası, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ziyarette bulundular. Günün son ziyaretini Anıtkabir’e gerçekleştiren Fatsalı öğrenciler burada Atatürk mozelesini gidip saygı duruşunda bulunduktan sonra Atatürk’ün eşyalarının bulunduğu müzeyi ziyaret ettiler. Anıtkabir bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Fatsa’ya geri dönüş yoluna çıkan öğrenciler unutamayacakları bir gün yaşadıklarını ifade ettiler.
“ECDADIMIZI TANIMAK NESİLLERİN EN ÖNEMLİ GÖREVLERİNDEN BİR TANESİDİR”
Düzenlenen Anıtkabir gezisi ile ilgili konuşan Fatsa Belediyesi Kültür Müdürü Cevat Erbil “Geçmişimizi kültürümüzü ecdadımızı atalarımızı tanımak nesillerin en önemli görevlerinden bir tanesidir. Nesilleri de buna ulaştırmak bizim görevimizdir. Öğrencilerimizi 10 Kasım'da Ankara’ya özellikle getirmemizin nedeni dalga dalga gelen insan seyrini o birlikteliğin öğrencilerimizin hissetmesini sağlamaktır ve bu duygular içerisinde geçmişten günümüze Atamızın sadece demokrasiyi değil tarihimizde inşa eden bir takım algılayabilmeleri için Anadolu medeniyetleri müzesine getirdik.” dedi.
Öğrencilerden Göktuğ Sala ise, “Bizi buraya getirdiği için Başkanımız İbrahim Etem Kibar'a çok teşekkür ediyoruz. Buradaki atmosferi bize tattırdığı için çok mutlu olduk. Atamızın huzuruna çıkmaktan çok memnun olduk. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ilk meclisi gezdik. Gerçekten güzel bir yer çok mutluyuz.” diye konuştu.
Melike Ezim’de, “Daha önce Ankara'ya gelme fırsatım olmamıştı böyle özel bir günde burada olduğum için çok mutluyum.” derken, İkra Güzeldemirci ise, “Başkanımız İbrahim Etem Kibar'a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İlk defa Anıtkabir'i görme fırsatı buldum. Çok mutluyum bu duygu paha biçilemez ve herkesin bu duygu tatmasını isterim.” şeklinde konuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.