
Yunus Emre Köprüsü mevkiinde bulunan, Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımı olup inşaatı Fatsa Belediyesi tarafından yapılan İl Tipi Gençlik Merkezi’nin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
"28 MİLYON TL ‘LİK PROJE”
5 dönümlük alan üzerine inşa edilen İl Tipi Gençlik Merkezi, 7 derslik, 1 adet kütüphane, 1 konferans salonundan oluşan, tam donanımlı bir tesis olacağını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “28 milyon TL'ye mâl olacak olan gençlik merkezimizi hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz. Fatsa’ya gençlerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Modern bir tesis gençlerimizin hizmetinde olacak. Gençlik merkezinin yapılmasıyla ilçemizde bulunan gençlerimiz sosyal aktivite anlamında geniş imkânlara sahip olacaktır. Biz gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz. İktidara geldiğimiz günden itibaren gençlerimize yatırımlara önem veriyoruz. O yüzden eğitim şartlarını iyileştirirken aynı zamanda onlara sosyal alanda da imkânlar sunmaya gayret gösteriyoruz. Merkezimiz, gençlere, sportif alanlar, derslikler, kültür, sanat, edebiyat, teknoloji, iletişim gibi çeşitli alanlarda hizmet verecek. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Emeği geçen herkese ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.