
Fatsa Belediyesi tarafından Aile Okulu projesi kapsamında kente davet edilen Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan “Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik” konulu konferans verdi.
FATSA BELEDİYESİ’NDEN, “BİLİNÇLİ AİLE, DUYARLI GENÇLİK” KONFERANSI
Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Müftüsü Hamza Bayram, çok sayıda vatandaş katıldı.
“GÜÇLÜ TOPLUM, GÜÇLÜ GELECEK, GÜÇLÜ AİLE BAĞLARIYLA İNŞA EDİLİR”
Yoğun bir katılımla gerçekleşen “Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik” konferansın açış konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Güçlü bir toplum, güçlü bir gelecek ancak, güçlü aile bağlarıyla oluşur. Toplumsal ve sosyal yara olarak önümüzde duran konularla ilgili özellikle aile ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi eğitmeyi, yetiştirmeyi, geleceğe hazırlamayı en temel sorumluluk alanımız olarak görüyoruz. Aile bütünlüğünün önemini anlatmak, kaybettiğimiz değerleri yeniden hatırlatmak için bundan sonra da bugün olduğu gibi çeşitli konferanslar tertip etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
“HER AİLEDE OLMASI GEREKEN SEVGİ VE SAYGI İLETİŞİMİ”
Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, ailenin öneminden, toplumsal bozulma ve yozlaşmalardan, internetin zararlı etkilerinden, ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocukları ile sağlıklı iletişim kuramamalarından bahsetti.
Günümüz gençliğini bekleyen sıkıntılar, çocuğun başarısında anne-babanın rolünü anlatan Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, “ Aile içi iletişim çok önemli. Her ailenin sahip olması gereken sevgi ve saygı atmosferinin sağlıklı bir iletişimle gerçekleşir. Anne ve babalar, çocuklara daha çok zaman ayırmalı. Sadece beden olarak değil, ruh ve gönül olarak da çocuklarınızın yanında olun. Çocuklara başarıyı, parayı, mevkii kaybetmemeyi öğretmeden önce sevgiyi, saygıyı, merhameti öğretin.” diye konuştu.
“ANNE VE BABA DAVRANIŞLARIYLA ÇOCUKLARA ÖRNEK OLMALI”
Anne ve babanın çocuğuna davranışlarıyla örnek olması gerektiğini söyleyen Aslanhan, “Çocuklar için dünyadaki en önemli varlıkları anne ve babasıdır. Çocukların yaşı ilerledikçe gençlik çağına geldiklerinde ailenin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili birçok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Aileler çocuklarının internet ortamında sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile birçok değerlerini yitirdiklerini bilmeli, anne ve babalar çocukları ile iletişim içinde olarak onlarla sohbet ortamı oluşturabilmelidirler” şeklinde konuştu.
Konferansın sonunda Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan günün anısına çiçek ve hediye takdim etti.
Hediye ve çiçek takdiminin ardından eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan katılımcılara ücretsiz olarak verilen “Bilinçli Aile” adlı kitabını imzaladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.