
Fatsa Belediyesi ve Fatsa Dernekler Federasyonu işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Hamsi Festivali coşku dolu bir katılımla gerçekleşti.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen festivale, Ordu Milletvekili Op. Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı( FADEF) Yakup Yeşiltaş, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Adalet Komisyonu Başkanı Erdem Oğuz Özer, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Program kemençe resitalinin ardından Ordu yöresi halk oyunları gösterisi ile başladı.
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR
Büyük bir beğeni ile izlenen gösterinin ardından programın açış konuşmasını yapan Fatsa Dernekler Federasyonu(FADEF) Başkanı Yakup Yeşiltaş, Ülke olarak çok hassas ve kritik bir dönemden geçildiği bugünlerde, birlik ve beraberliğe çok daha ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.
Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Başkanı Zekeriya Erdim ise, Fatsa Belediyesi ve Fatsa Dernekler Federasyonu organizesi ile festivalde emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.
“BİRLİĞİMİZ BÜYÜYEREK GÜÇLENECEK”
Konfederasyon çalışmalarından bahseden Ordu Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Özlem Öztekin Vural, Ordu’nun markalaşması konusunda tüm şehrin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini, bu birlikteliğin güçlenerek büyüyeceğini ifade etti.
“BİRLİK, BERABERLİK VE SEVGİNİN GÜCÜ ETRAFINDA KENETLENDİK”
Festivallerin birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde önemli rol oynadığını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Festivaller, aynı duygu ve aynı gönül dili ile konuşulmasına bir ve beraber olmamıza, sevginin gücü etrafında kenetlenmemize vesiledir. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek Fatsa adına yapılacak her türlü faydalı işlerde belediye olarak var olduğumuzu ve destek vereceğimizi her zaman ifade ettik. Fatsa’mızın kardeşliğine katkı sunan bu tür organizasyonları, birlik, beraberlik ve kültürümüzün yaşatılmasını önemsiyorum.” dedi.
“ORTAK DEĞERİMİZ FATSA “
Üçüncüsü düzenlenen hamsi festivalinde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ise, kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak adına bizi ortak değerde bu organizasyonla bir araya getiren Fatsa Belediyesine, Fatsa Dernekler Federasyonuna bu güzel buluşmaya emek eden uzaktan yakından iştirak eden herkese teşekkür etti.
“BU TÜR FESTİVALLER ŞEHRİN TANITIMINA KATKI SAĞLAR”
Bu tür festivallerin şehrin tanıtımına önemli katkılar sağladığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Tüm şehri birbiri ile kenetleyen, bir araya getiren, aynı atmosferi solumamıza vesile olan Hamsi Festivaline emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.
“BİRLİKTELİĞİMİZ GÜÇLENEREK BÜYÜYECEK”
Şehrin birlikteliğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Ordu Milletvekili Op. Dr. Şenel Yediyıldız ise, Bir ve beraber olmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu, bu birlikteliğin güçlenerek sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
“YÖRESEL ÜRÜNLER SERGİSİ”
Konuşmaların ardından protokol etkinlik alanında yer alan yöresel ürünlerin sunulduğu standları gezdi. Protokol, stanttaki ürünleri inceleyerek, yöresel lezzetlerin tadına baktı.
“GÜN BOYUNCA EĞLENCE VE COŞKU”
Gün boyunca yerel sanatçıların konserleriyle eğlenceli vakit geçiren vatandaşlar, daha sonra Devlet Türk Halk Müziği Sanatçıları Sıtkı Akın, Nahide Saygün Akkal’ın türkü ziyafeti ile hoş vakit geçirdi.
“FESTİVALDE SONER ARICA RÜZGARI”
Festival programı kapsamında günün ilerleyen saatlerinde ünlü sanatçı Soner Arıca sahne aldı. Soner Arıca, sevenlerine muhteşem bir konser verdi. Festivalde verdiği konserde hemşehrilerinden büyük alkış alan Soner Arıca, sevilen ve beğenilen şarkılarını seslendirdiği konseri vatandaşlar büyük bir keyifle izledi. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, sanatçı Soner Arıca’ya konser performansından ötürü teşekkür ederek, seneye düzenlenecek Çınar Festivali için söz istedi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, bu tür festival, konser ve kültür, sanat etkinliklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.