
Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yoğun araç trafiğini rahatlatmak amacıyla inşaatına başlanılan ikinci karayolu köprüsünde çalışmalar hızla devam ediyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar İlçe Başkanı İsa Yüksel ile birlikte ikinci köprü inşaatı alanına giderek yapılan çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerden bilgi aldı.
OSB’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU OLAN ULAŞIM PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ
Köprü inşaatında yaptığı incelemenin ardından bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Organize Sanayi Bölgemizin en önemli problemlerinden bir tanesi ulaşımdı. İnşallah burada trafik yönünde büyük rahatlama sağlayacak olan ikinci karayolu köprüsü kısa süre içinde hizmete geçecek. Yaklaşık bir ay önce temelleri atılan projenin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Köprümüz 154 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde olup karayollarında rahatlama sağlayacağı gibi aynı zamanda da özellikle yaya trafiği anlamında da 5 metre vatandaşlarımızın yürüyebilmesi için yayalaştırma çalışması da olacak, hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.
“ULAŞTIRMA BAKANIMIZ TALEBİMİZİ İKİLETMEDİ HEMEN TALİMAT VERDİ”
Organize Sanayi Bölgesindeki problemi Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğluna ilettiklerinden söz eden Başkan Kibar, “Sayın Bakanımıza ikinci karayolu köprüsünün yapılmasıyla Fatsa Organize Sanayi Bölgesi açısından da karayolu trafiği açısından da büyük rahatlama sağlayacağını belirtmiştik. O da çok hızlı bir şekilde bir an önce köprünün faaliyete geçmesi talimatını vermişti. Bunun üzerinden yüklenecek firmamız geldi, şantiyesini kurdu çalışmalarına başladı. Dün itibariyle köprünün bir ayağının temelleri atıldı. Fore kazık çalışmaları da aralıksız bir şekilde devam ediyor. İnşallah yıl sonu itibariyle Fatsamızın hizmetine girecek olan Organize Sanayi Bölgemizin köprüsünün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.
“SAYIN BAKANIMIZA FATSA HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Fatsa halkı ve Organize Sanayi Bölgesindeki tüm yatırımcılar adına Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğluna teşekkür eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Sayın bakanımıza şükranlarımızı iletmek istiyorum. Bugün yüklenici firmayı bugün ziyaret ettik. Onlardan gerek inşaatın gidişatı gerekse neler yapılacağı noktasında gerekli bilgileri aldık. Kazasız belasız bir şekilde inşallah burada temelinde çalışan mühendisinden mimarına kadar firmamızı da ayriyeten çok hızlı bir şekilde yol kat ettikleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
KAVŞAKLARDA DA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK”
Fatsa trafiğine büyük ölçüde nefes aldıracak, kaza oranlarını azaltacak aynı zamanda yükünü hafifletecek kavşak çalışmalarının da olacağını sözlerine ekleyen Başkan Kibar, “6 tane kavşağımızda Karayolları Genel Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu özel bir çalışma var. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle ihalesi yapılacak yaz ayına kalmadan da şehrimizde en çok kazaların olduğu o bölgedeki tüm kavşaklarda iyileştirme çalışmaları yapılacak. Bununla birlikte şehrimizdeki özellikle trafik yükünün hafifleyeceği gibi kazaları da azalmış olacak. Onun da kısa süre içerisinde başlayacağını müjdesini vermiş olalım.” dedi.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım konforunu artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kömürlük Mahallesi Kurtoğlu mevkisinde uzun yıllardır ulaşım güçlüğü yaşanan yol, gerçekleştirilen beton yol çalışmasıyla güvenli ve konforlu ulaşıma kavuştu.

Fatsa Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ile Elekçi Köprüsü arasındaki 800 metrelik sahil hattında dekoratif kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını tamamladı. Yenilenen Sahil Caddesi, modern görünümüyle Fatsa’nın sahil kimliğine değer kattı.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Çöteli Mahallesi Omarlı mevkiinde sürdürülen beton yol çalışmalarıyla, mahalle sakinlerinin uzun yıllardır yaşadığı yol sorunu çözülüyor. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 380 metrelik güzergâh beton yola kavuşturuluyor.

Fatsa Belediyesi, 81. İl Halk Sağlığı Haftası kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle belediye personeline yönelik Mobil Sigara Bırakma Polikliniği etkinliği düzenliyor. “Kaybetmeden Fark Et” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturdu.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta sonu etkili olan aşırı yağışların ardından ilçede kapsamlı bir iyileştirme ve temizlik çalışması başlattı. Ekipler, selin izlerini silmek ve hayatı normale döndürmek için sahada yoğun mesai harcıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla Zabıta Müdürü Gültekin Volkan ve zabıta personeliyle bir araya gelerek haftalarını kutladı.

Fatsa Belediyesi İşletme Müdürlüğü kullanılmayan malzemeleri yeniden değerlendirerek sosyal tesislerin mesire alanlarında doğaya kazandırdı. Belediyenin atölye ve tesislerinde ortaya çıkan atık malzemelerden üretilen 50 kuş yuvası, Çerkezler Tepesi, Erguvan Kafe, Alev Alatlı Kitap Kafe, Uzunkum mesire Alanı gibi farklı noktalarına yerleştirilerek kuşlar için yeni yaşam alanları oluşturuldu.

Fatsa’da dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, ilçede son yılların en yoğun yağışlarından biri olarak kayıtlara geçti. Kısa sürede etkili olan yağış nedeniyle kent genelinde yağmur suyu hatları ve dere yatakları yoğun şekilde yük altında kaldı.

Fatsa’da gece boyunca etkili olan aşırı yağış, ilçe genelinde bazı bölgelerde su baskınlarına ve çeşitli olumsuzluklara neden oldu. Yaşanan sorunların giderilmesi için Fatsa Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi, OSKİ, İtfaiye ve YEDAŞ ekipleri gece boyunca sahada çalışmalarını sürdürdü.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 30 Ağustos Zafer bayramı dolaayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi; 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu Milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Bu zafer, milletimizin sarsılmaz azmi ve vatan sevgisiyle birleşerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir kahramanlık destanına dönüşmüştür.