
Gönüller sultanı Ramazan ayının bereketinden nasiplenmek için ilk oruç Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan iftar sofrasında birlik, beraberlik ve sevgi içinde açıldı. Ramazan ayı boyunca, düzenlenecek iftar sofralarının ilki, ilçedeki vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
İlk iftar yemeğine Ak Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Ak Parti İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek katılım sağladı.
29 GÜN BOYUNCA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER
Ramazan ayının birinci günü 11 Mart Pazartesi akşamı iftar öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti ile vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı. Bundan sonra da her akşam iftar sonrası, haftanın 5 günü çocuk etkinlikleri, 1 gün söyleşi programı, 1000 kişilik iftar programı, ikramlar, hediyeler ve sürprizler Fatsalıları bekliyor. Ayrıca 16 Mart cumartesi günü Alişan Kapaklıkaya ve 23 Mart cumartesi günü de Doç. Dr. Saniye Benlik Kangal sahne alacak.”
“RAMAZAN AYININ RUHUNA UYGUN ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, ‘Ramazan paylaşmaktır’ ve siz değerli hemşehrilerimizle bu güzel sofrayı paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş vesilesi olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayının manevi iklimini her yıl olduğu gibi bu yılda etkinlikler ile yaşatalım istedik. Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerimizle birbirinden kıymetli konuklarımıza, Ramazan ayına özel kültürel etkinlikler düzenledik. Mübarek Ramazan ayının memleketimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine huzur, barış ve refah getirmesini diliyorum” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.