
Kadınların hayatın mimarı olduğunu söyleyen Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar, Toplumun gelişmesine katkı sağlayan geleceğin mimarı olan kadınların yerini ve önemini çok iyi bildiklerini ifade etti.
BELEDİYE BAŞKANIMIZ İBRAHİM ETEM KİBAR’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
“KADINLAR, HAYATIN TÜM ALANLARINDA ETKİN, SAYGIN VE BAŞARILIDIR”
Toplumun gelişmesi, şekillenmesi ve aile yapısı yapısının oluşturulmasında kadının öneminden bahseden Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar, “Kadının konuşulduğu bir yerde aileden söz etmemek mümkün değildir. Çünkü kadın ailenin direği, geleceği imar edecek çocukların ilk öğreticisidir. Çocuk, doğumu öncesinden başlayarak, hayata gözlerini açtığı andan itibaren uzunca bir süre, her şeyi annesinden öğrenir. Bu yüzden kadının önemi toplum ve insanlık açısından çok önemlidir. Değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadın, bir anne, bir eş ve hayatın bütün alanlarında etkin saygın bir bireydir. Tarlada, bahçede emeği ve alın teriyle, şefkati ve yüreğinin genişliğiyle dünyayı bizim için güzelleştiren, yaşanabilir hale getiren kadınlardır. Kadınlar, anne statüsü ile Sevgili Peygamberimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün muhatabıdır. Tarihimiz, kadınların başarıları ve fedakarlıklarıyla yazılmıştır. Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz vatan savunmasında en ön saflarda yerlerini alan Nene Hatun’dan Nezahat Onbaşı’ya, Şerife Bacı’dan Kara Fatma’ya nice kadın kahramanlarımız var. Kısacası kadın her yönüyle hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. ” dedi.
“YÖNETİMDE VE PROJELERİMİZDE KADININ ADI VE ÖNEMİ VAR”
Kadınlar, siyasette, sporda, iş dünyasında, kamu ve özel sektörde aktif ve başarılı bir şekilde rol üstlendiklerini söyleyen Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar, “ Hükümetimiz, 19 yıllık iktidarında kadın hakları alanında önemli yasal düzenlemelere imza atmıştır. Partimizdeki kadın milletvekili sayısı da, diğer siyasi partilerden fazladır. Belediye Meclisimizde 4 kadın meclis üyemiz, müdürlüklerimizde 6 kadın idarecimiz görev yapmaktadır. Belediye olarak, kadın istihdamında da çok önemli bir adım attık. Japon işbirliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezimizin paydaş olduğu 700 bin TL’lik hibe projesi kapsamında ‘Kadınlar için Mesleki Eğitim Programı’ düzenliyoruz. Hiçbir iş deneyimi olmayan, meslek edinememiş, meslek edinmede geç kalmış yıllık 300 kişiyi tekstil sektöründe iş sahibi yaparak kadın istihdamının sürdürülebilir olmasına destek sağlayacağız. Üreten kadın ve emek veren kadın güçlü toplum demektir. Güçlü toplumlar ise, güçlü ve umut dolu yarınların kaynağıdır. Sosyal hayatın her kademesinde rol üstelenen başarılarıyla topluma yön verme noktasında kadınların yolu hep açık olacaktır. Bu düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, tüm kadınlara, tüm hanım kardeşlerimize huzur, mutluluk, sağlık ve esenlik dolu yıllar diliyorum.” diye konuştu.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.