
Fatsa Belediyesi, Koronavirüs nedeniyle evlerde izolasyona tabi tutularak Ramazan’a karantina altında giren Aslancami Mahallesi sakinlerinin gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 400 haneye gıda destek paketini ve ramazan pidesini kapı kapı dağıttı.
FATSA BELEDİYESİ’NDEN KARANTİNADAKİ 400 HANEYE GIDA DESTEK PAKETİ
Daha önce karantina altında kalan Büyükkoç ve Küçükkoç Mahallerinde 230 haneye bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini gıda desteği sağlayan Fatsa Belediyesi, birkaç gün önce karantinaya alınarak evlerinden çıkamayan Aslancami Mahallesi’ndeki 400 haneye de, pandemi önlemlerine uyarak gıda destek paketini ve ramazan pidesini ailelere ulaştırdı.
“ZOR GÜNLERİ BİRLİK VE BERABERLİKLE ATLATACAĞIZ”
Zor günlerin üstesinden birlik, beraberlik ve dayanışma ile geleceklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Ülkemiz, artan vaka sayılarıyla birlikte en zor dönemlerden birini geçirmektedir. Maalesef, ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de hastalığın tırmanışa geçtiğini görüyoruz. Sosyal mesafe, maske ve temizlik bu süreçte hastalıktan korunmak için ne kadar önemli ise, hastalığa yakalandıktan sonraki süreçte, beslenmede o kadar önemli. Daha önce, Büyükkoç ve Küçükkoç Mahallerimizde 230 haneye bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini gıda destek paketi dağıtmıştık. Salgının yeniden tırmanışa geçtiği, vaka sayılarının arttığı bugünlerde Aslancami Mahallemizde karantinada olan ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında gıda destek paketi dağıtımlarımızı yaptık. Bizler büyük bir gönül dünyasının paydaşlarıyız. Ramazanın güzelliğini, kardeşliğini, bereketini her hanemiz eşit biçimde yaşamaya devam etsin istedik. İyi günde de, kötü günde de paylaşacağız.” dedi.
HEMŞEHRİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Karantina altına alınan Aslancami mahallerinde yaşayan vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini ileten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Milletimizin sabrı ve özverisi ile insanlık tarihinin en zorlu süreçlerinden geçiyoruz. Bu yüzyılın en büyük sağlık krizini aşmaya çalışan milletimizin biraz daha sabretmesinin, bu salgın sürecinin son bulması açısından büyük önem taşımaktadır. Bugün devletimizin milletiyle gösterdiği dayanışmanın dünyada bir örneği daha yok. Devletimiz tüm imkan ve olanakları ile bizler de 7/24 vatandaşlarımızın yanındayız. Sağlıklı günlere, dayanışma ile birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza inanıyorum. Koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan mahalle sakinlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tedbirimizi alalım, devletimizin koyduğu kurallara uyalım. Sağlıklı günlere hep birlikte ulaşalım” diye konuştu.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla asfalt tamiri ile yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, sahillerde yürütülen temizlik çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Destinasyon Organize Yaşam Bölgesi ile birlikte gerçekleştirilen 6. Tohum Takas Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.