
Fatsa Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde sürdürülen yol yatırımları kapsamında Kavraz Mahallesi’nde ulaşım konforunu artıracak çalışmalar aralıksız devam ediyor. Mahalle genelinde bugüne kadar gerçekleştirilen beton yol, sathi kaplama, yol açma ve genişletme çalışmalarıyla ulaşım ağı güçlendirilirken, Torluoğlu mevkiinde devam eden beton yol çalışmasıyla birlikte mahallede ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor.
Kavraz Mahallesi’nde Fatsa Belediyesi tarafından toplam 4,85 kilometre beton yol, 3 kilometre birinci kat sathi kaplama asfalt yol ve 3 kilometre ikinci kat sathi kaplama asfalt yol çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca 42 metre taş duvar, 2 adet betonarme menfez ile 3 kilometre yol açma ve genişletme çalışması yapıldı. Mahallede bulunan Köy Yaşam Merkezi'nin önünde ise 300 metrekare baskı beton uygulaması gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla mahalleye kazandırılan Köy Yaşam Merkezi de yapılan çevre düzenlemeleriyle mahalle sakinlerinin kullanımına daha elverişli hale getirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından da mahallede 1,5 kilometre ikinci kat sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirilirken, 1 adet betonarme menfez çalışması yapıldı.
MUHTAR ÖZDEMİR: “DAHA KONFORLU BİR ULAŞIMA SAHİP OLUYORUZ”
Kavraz Mahallesi Muhtarı Fatih Özdemir, yapılan çalışmaların mahalle ulaşımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, geçmişte yolların çamur ve kanal haline geldiğini, özellikle kış aylarında vatandaşların ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi. Özdemir, “Çok şükür Allah'a, bugün bu zorlu şartlar altında, bu ekonomik şartların sıkıntısının içerisinde yaşarken de Fatsa Belediyemizin çalışmalarıyla daha güzel, daha konforlu bir ulaşıma sahip oluyoruz. Bu hizmeti mahallemize getiren Fatsa Belediyesine, İbrahim Etem Kibar Başkanımıza, Kırsal Müdürümüz Gökhan Bey'e, şefimiz Nuri Bey'e ve emek veren arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ederim.” dedi.
Mahallede daha önce yapılan yaklaşık 1,5 kilometrelik beton yol çalışmasının ardından ikinci etap çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Özdemir, tamamlanan ve devam eden yatırımların Kavraz’ın ulaşımına önemli katkı sağlayacağını belirtti.
“ŞİMDİ İKİ ARABA YAN YANA GEÇİYOR”
Mahalle sakinlerinden Adnan Özdemir ise geçmişte yağışlarla birlikte yollara dökülen çakılların sürekli taşındığını ve ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Özdemir, özellikle dere kenarındaki yolda araçların karşılıklı geçmekte zorlandığını belirterek, “Çünkü arabalar geçemiyordu. Arabayı kenara bırakıyoruz, yan başından araba geçemiyor. Mecburen kornaya basıyor, koşup geliyoruz, arabayı ileri veya geri alıyoruz, gelen arabalara yol veriyoruz. Ama şimdi çok şükür iki tane araba yan yana geçiyor, yan başında yer kalıyor. Harika oldu, güzel oldu.” diye konuştu.
Fatsa Belediyesi’nin kırsal mahallelerde sürdürdüğü yol yatırımlarıyla birlikte ulaşım standardının yükseltilmesi ve vatandaşların günlük yaşamda daha güvenli ve konforlu yollara ulaşması hedefleniyor. Torluoğlu mevkiindeki beton yol çalışmasının da tamamlanmasıyla Kavraz Mahallesi’nin ulaşım altyapısının daha da güçlendirilmesi bekleniyor.

Fatsa Belediyesi, her ay bir hizmet aracını bünyesine kazandırma hedefi doğrultusunda araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 10 milyon TL değerindeki 20 tonluk loder, belediyenin 90'ıncı hizmet aracı olarak filoya katıldı.

21 takımın, 105 sporcunun mücadele ettiği turnuvada şampiyonluk kupası F.B. Takımı’nın oldu.

Fatsa Belediyesi Doğal Yaşam Alanı, minik hayvanseverleri ağırladı. Öğrenciler, can dostlarımızla buluşarak hayvan sevgisi, merhamet ve sorumluluk bilincinin önemini yerinde deneyimledi.

Fatsa Belediyesi, personelinin sağlık bilincini artırmak ve sağlıklı çalışma ortamlarını desteklemek amacıyla sağlık bilgilendirme semineri düzenledi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Alev Alatlı Kitap Kafe Terası’nda düzenlenen buluşmada gençlerle bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda samimi sohbetler, karşılıklı fikir alışverişi ve renkli anlar yaşandı.

50 DÖNÜMLÜK ALANDA 155 DÜKKÂNLA YENİ BİR TİCARET MERKEZİ KURULUYOR
Fatsa’da hızla büyüyen otomotiv sektörünün en önemli sorunlarından biri daha çözülüyor. Fatsa Belediyesi’nin öncülüğü ve desteğiyle hayata geçirilen Oto Galericiler Sitesi projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere yönelik farkındalık eğitimleri gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlayan iş makinelerini yenileme çalışmaları kapsamında 3 iş makinesini Belediye Encümenimizce yapılan ihale ile satışa çıkardı. Gerçekleştirilen ihale sonucunda belediyenin araç parkında bulunan 3 iş makinesi, KDV hariç toplam 2 milyon 236 bin 500 TL bedelle satıldı.

Fatsa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Lisesi öğrencileri, kitap okuma etkinliği kapsamında Alev Alatlı Kitap Kafe’yi ziyaret etti. Edebiyat Öğretmeni Nihal Ece Ergün ve Ali Tunç öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, doğayla iç içe bir ortamda kitap okuyarak farklı bir deneyim yaşadı.

Fatsa Belediyesi tarafından projelendirilerek yatırım programına aldırılan 7 önemli kavşak düzenlemesinden biri olan Liman Kavşağı’nda çalışmalar başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen düzenlemeyle trafik akışının rahatlatılması ve ulaşım güvenliğinin artırılması hedefleniyor.