
Fatsa Belediyesi tarafından şehrin sahiline inşa edilen deniz manzaralı Kitap Kafe, gençler tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Deniz manzaralı terası ve modern iç mekânıyla dikkat çeken kafe, özellikle öğrenciler ve kitapseverler arasında buluşma noktası haline geldi.
KİTAP KAFEYİ GENİŞLETMEYİ HEDEFLİYORUZ
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa Belediyesi olarak gençlerimiz ve okumaya gönül veren vatandaşlarımız için hayata geçirdiğimiz "Kitap Kafe," kısa sürede yoğun bir ilgi gördü ve adeta bir buluşma noktası haline geldi. Şimdi kapasitemizi artırarak daha fazla gencimizin Kitap Kafe'nin sıcak ortamında bir araya gelmesini, bilgiye hızlı erişim sağlamasını ve sosyalleşme imkânlarını genişletmeyi hedefliyoruz.” dedi.
“İLK AÇILDIĞI GÜNDEN BERİ BURAYA GELEREK DÜZENLİ ÇALIŞIYORUZ”
Kitap Kafe’nin sunduğu imkânlardan dolayı memnuniyetini dile getiren öğrenciler “Evde istediğimiz çalışma ortamını bulamadığız için sahilde yapılan yeni kitap kafeye geliyoruz. İlk açıldığı günden beri buraya gelerek düzenli çalışıyoruz. Bu güzel projeden dolayı Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’a teşekkür ederiz.”ifadelerini kullandılar.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.