
Fatsa Belediyesi, şehir genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Kurtuluş Mahallesi’nde önemli bir çalışmayı başarıyla tamamladı. Mahallede 3 kilometrelik sıcak asfalt uygulaması tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
6 AYDA KURTULUŞ’TA BÜYÜK DÖNÜŞÜM
Son 6 ayda Kurtuluş Mahallesi’nde hem altyapı hem üstyapı anlamında köklü bir değişim yaşandı. Altyapısı tamamlanan bölgelerde sıcak asfalt serimi titizlikle yapılırken, mahallede uzun yıllardır beklenen hizmetler tek tek hayata geçirildi.
Yapılan çalışmalar kapsamında:
• Yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hatları tamamlandı.
• 3 kilometrelik hat üzerinde kapsamlı altyapı yenilemesi gerçekleştirildi.
• Mahalleye ilk kez yağmur suyu hattı kazandırıldı.
• Her yağışta evlere su dolmasına neden olan kronik problem kalıcı olarak çözüldü.
Toplamda 30 milyon TL’lik yatırımla modern bir altyapıya kavuşan Kurtuluş Mahallesi’nin, önümüzdeki 50 yıl boyunca güvenli, sağlam ve konforlu bir altyapı standardına sahip olması hedefleniyor.
Fatsa Belediyesi, benzer dönüşüm çalışmalarının diğer mahallelerde de kesintisiz sürdürüleceğini belirtti.

Ordu Tanıtım Günleri’nin ikinci günü de birbirinden güzel buluşmalara ve sıcak anlara sahne oldu. Etkinliğin ilk gününden itibaren Fatsa Belediyesi standı yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor. Hemşehrilerinin güçlü ilgisiyle karşılanan Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, gün boyunca vatandaşlarla sohbet ederek özlem giderdi.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu'nun (ORDEF) koordinesinde İstanbul'da büyük bir coşkuyla başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen 14. Ordu Tanıtım Günleri’nin ilk gününde, Fatsa Belediyesi standı yoğun ilgi gördü. Memleket özlemi duyan birçok Fatsalı vatandaş etkinlik alanına gelerek hasret giderdi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Yukarı Ardıç Mahallesi Yazlık mevkisinde heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan yol, yapılan yoğun çalışmalar sonucu yeniden trafiğe açıldı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.