
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi işbirliği ile Fatsa Belediyesi birim müdürlerine yönelik Eğitmen Ecem Erenoğlu tarafından Liderlik ve Yönetici Geliştirme Eğitimi verildi.
Çeşitli etkinliklerle başından sonuna kadar oldukça eğlenceli geçen ‘Yönetici Geliştirme Eğitimi’ sonunda bir açıklama yapan Eğitmen Ecem Erenoğlu, bir ekibe liderlik edebilmek için, lider ruhu taşınması gerektiğini belirtti.
“LİDER ÖNCE GERÇEK KENDİSİ İLE TANIŞMALI”
Bir ekibe lider olabilmenin farkındalığını ortaya koyan Eğitmen Ecem Erenoğlu, “Bu ruh bazen sizin hiç de farkında olmadığınız halde sizde mevcut olabilir. Bir liderin önce “gerçek kendisi” ile tanışması, kalıplaşmış bakış açılarından sıyrılması, kendi yorgunluklarının içinden geçmesi yani kısaca kendini anka kuşu gibi yeniden doğurması gerekir. Bu içsel düzen belirli periyotlarda devam etmeli ve yöneticiyi sürekli beslemelidir. Lider olmak ancak kendi kontrolünü ele almakla gerçekleşebilir. Sonrasında ekibinin varlığını yalnızca “iş yapma şekliyle” değil, düşünme, anlama, motive olma gibi özellikleriyle de inceleyerek tüm sürecin kontrolünü ele alma ve bazen de kontrolü bırakabilme özellikleri kazanarak. Biz bu eğitimde aslında basit ama önemli derecede farkındalık gerektiren konular işliyoruz. Yöneticinin çocukluk travmalarının bile yönetme şeklini etkilediğine inanan bir eğitmenim. Bu sebeple daha içe dönük eğitimler yapmayı tercih ediyorum. Sıradan yöneticilere değil, düzeni iyileştirmeyi göze alan bireylere ihtiyacımız var. Bu program bunu hedefliyor.” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.