
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, şehrin üretim üssü ve istihdam kapısı Organize Sanayi Bölgesi’nin ulaşım çilesine Bolaman Irmağı üzerine yapılacak ikinci köprü ile son vereceklerini söyledi.
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR:
“FATSA ORGANİZE SANAYİSİ’NİN ULAŞIM ÇİLESİNE SON VERİYORUZ
-İKİNCİ KÖPRÜ FATSA OSB’YE VE BOLAMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK
-BOLAMAN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK KÖPRÜ, FATSA OSB’NİN ÇİLELİ ULAŞIMINI SONLANDIRACAK
Bolaman ırmağı üzerinde Organize Sanayi Bölgesi’ne transit geçişi ve karayolu yolu bağlantısını sağlayacak çift şeritli araç ve yaya köprüsü için sondaj çalışmaları başladı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl sonuna kadar yapımına başlanacak araç ve yaya köprüsü için yapılan sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.
KÖPRÜ YAPIMI BU YIL SONU İTİBARİYLE BAŞLAYACAK
Organize Sanayi Bölgesi’nin ulaşım çilesine son vereceklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Her geçen gün yeni üretim tesislerinin faaliyete geçmesiyle büyüyen ve gelişen Organize Sanayi Bölgesi’nin lojistik taşıma faaliyetlerinin kapasitesinin artmasıyla Bolaman Kavşağından sanayi bölgesine geçişte alternatif ulaşım aksı oluşturarak hem ana yol bağlantısı hem de transit geçişi sağlayacak çift şeritli araç ve yaya köprüsü bölgenin trafik sıkışıklığını oldukça rahatlatacaktır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızdan talep ettiğimiz Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından Bolaman Irmağı üzerine yapılacak ve Organize Sanayi Bölgemizi ana yol ile bağlantısını sağlayacak çift şeritli araç ve yaya köprüsünde başlayan sondaj çalışmalarını İlçe Başkanımız İsa Yüksel ile yerinde inceledik. Bu yıl sonuna kadar yapımına başlanacak araç ve yaya köprüsü, Organize Sanayi Bölgemizdeki transferleri oldukça rahatlatacaktır. Talebimize olumlu görüş bildiren, köprünün yapımı konusunda talimat ve olurları olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Sayın Milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese şahsım, organize sanayi yatırımcı firma yetkilileri ve Fatsalılar adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.