
PROTOKOL MENSUPLARI OKÇU ÇOCUKLARIN TİRKEŞLERİNİ TAKTIFatsa Halk Eğitim bünyesinde Geleneksel Okçuluk sporu yapan 9 yaş ve üzeri çocukların Tirkeşleri (Ok Çantası) Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İl Milli Eğitim Mehmet Fatih Vargeloğlu Müdürü tarafından takıldı.
Okçuların Tirkeşlerini taktıktan sonra sporcuların ok atışlarını izleyen ve başarılı atışları sonrası kendilerini tebrik eden Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, “Çocuklarımızdan bundan sonra üstün başarılar bekliyoruz.” dedi.
“MİLLİ DÜZEYDE SPORCULARIMIZIN DA ÇIKABİLECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUM”
Ok antrenörü İbrahim Sağlam yaklaşık 5 yıldır okçuluk ile ilgilendiğini belirterek, “Hem öğrencilik hem antrenörlük anlamında çocuklarımıza okçuluk sporunu aşılamaya çalışıyorum. Özellikle geleneksel okçulukta gençlerimize milli değerlerimizi geleneksel ögelerimizi tanıtmaya çalışıyorum. Pandemi sürecinde bir yere kadar yol kat edebildik. Sonrasında kıyafetlerimiz olsun, diğer araç gereçler konusunda olsun ihtiyaçlarımız giderildikten sonra artık gelişim sürecine girdik diyebiliriz. Şu anda başlangıç aşamasının biraz daha üzerindeyiz diyebilirim. Bu çocuklarımız şu anda Türkiye genelinde her türlü yarışmaya katılabilecek seviyedeler. İnşallah önümüzdeki aylarda milli düzeyde sporcularımızın da çıkabileceğine yürekten inanıyorum. Yaklaşık 25 tane sporcumuz var ve bundan sonra çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız ve sayımızı da artırmayı düşünüyoruz.” dedi
OKÇU ÇOCUKLAR AKRANLARINA OK SPORUNU TAVSİYE EDİYOR
Okçu çocuklarda ok sporu hakkında görüşlerini dile getirdiler.
Elanur Amine; 8 yaşındayım okçuluk sporunu çok sevdim. Televizyonlarda gördüm ve başlamak istedim. Burada ilk adımımı attım. Geleneksel okçuluk, klasik okçuluk gibi sporlara da katıldım. Geleneksel okçuluk gerçekten çok eğlenceli. Ben çok zevk alıyorum, diğer çocukların da bu sporu yapmasını tavsiye ediyorum.
Furkan Ege; 9 yaşındayım 4. Sınıfa gidiyorum. Okçuluk sporunu çok sevdim. Küçüklüğümde ablam klasik okçuluktaydı o zaman ben çok sevmiştim. Benim başlamam bu yıla nasip oldu. Diğer öğrencilerin de bu sporu yapmalarını isterim.
Yağmur Sena Aras; 12 yaşındayım 6. Sınıfa gidiyorum. Okçuluk sporunu yaklaşık 5 aydır yapıyorum. Bu sporu herkese tavsiye ediyorum. Çok eğlenceli bir spor aynı zamanda ata sporumuz olduğu için manevi değeri de çok yüksek.
Zeynep Türkoğlu; 3.sınıfa gidiyorum. Bu sporu gerçekten çok sevdim, aslında daha önceden başlamayı istemiştim, denedim ve bu sporu çok sevdim halen de devam ediyorum ve bence bütün çocukların yapabileceği bir spor.
Zümra Acıyan; 9 yaşındayım 3. sınıfa gidiyorum. Ben bu sporu daha önce televizyonlarda görmüştüm, filmlerde görmüştüm ve çok beğendim. Geçen yıl da katılmayı istiyordum ama bu seneye nasip oldu. Çok güzel bir spor, bütün çocukların bunu yapmasını isterim.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yol iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda üç mahallede beton yol çalışması başlatılırken, vatandaşların ulaşım konforunun artırılması hedefleniyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı devam eden Gıda Toptancıları Kooperatifi Sitesi’nde incelemelerde bulunarak Kooperatif Başkanı Yaşar Varan ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 2025 yılında Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile koordineli olarak altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde önemli yatırımlar hayata geçirildi.

Fatsa Özel Sanayi Sitesi, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar döneminde yapılan yatırımlarla büyük bir dönüşüm yaşadı. Uzun yıllar boyunca yaklaşık 200 iş yeriyle bölgeye hizmet veren sanayi sitesi, son üç yılda 160 yeni iş yerinin kazandırılmasıyla 360 iş yerine ulaştı.

Fatsa Belediyesi ile Japonya Büyükelçiliği iş birliğinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan kalifiye eleman ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleki Eğitim Atölyesi Projesi” istihdama önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Ordu Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışının hayati önemine dikkat çekmek amacıyla Fatsa Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gün boyunca süren programda belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kampanya kapsamında toplam 60 ünite kan bağışı yapıldı.

Fatsa’da yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan Gazi Evi, gazilerin buluşma noktası haline geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Fatsa Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren merkezde gaziler düzenli olarak bir araya geliyor, sohbet ediyor, toplantılar yapıyor ve ortak çalışmalar yürütüyor.

Fatsa Belediyesi tarafından ara tatil döneminde düzenlenen Çocuk Şenliği, iki gün boyunca büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocukları eğlence ve mutlulukla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, minikler için birbirinden renkli ve unutulmaz anlar yaşandı.

Fatsa Belediyesi öncülüğünde; DOKAP, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle Uzunkum Plajı yanında hayata geçirilen Bal Evi güvenilir üreticilerden tedarik edilen bal ve arı ürünleri vatandaşlarla buluşturuluyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların daha düzenli, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Ayazlı ve Evkaf mahallelerinde bakım, budama ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.