
Fatsa Belediyesi, sosyal medya hesaplarından online olarak izleyici ile buluşturduğu sosyal ve kültürel etkinliklerle Ramazan nostaljisi yaşattı.
Ramazan ayına özel olarak hazırladığı program ve etkinliklerle unutulmaya yüz tutmuş eski Ramazan eğlencelerini online olarak vatandaşlarla buluşturan Fatsa Belediyesi, Türk tiyatrosunun geleneksel unsurlarının yer aldığı birbirinden güzel etkinlikler ve sürpriz hediyelerle Ramazan’ın coşkusunu ve neşesini evlere taşıdı.
ESKİ RAMAZAN KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR
Pandemi koşulları nedeniyle Ramazan ayına özel olarak düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikleri online olarak vatandaşlarla buluşturan Fatsa Belediyesi, Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, Meddah, Aşuk ile Maşuk, Komedi Skeç Şov gibi eğlencelerle eski Ramazan kültürünü yeniden yaşattı.
RAMAZAN’IN HEYACANINI EVLERE TAŞIYORUZ
Ramazan ayının heyecanını evlere taşıdıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Ramazan ayı tüm Müslümanların bütün bir sene büyük bir özlemle beklediği bir ay. İbadetin en yoğun yaşandığı, küçükten, büyüğe özlemle beklenen bu ay geldiğinde evlerde tatlı bir telaş ve heyecan başlıyor. Biz de belediye olarak bu heyecana ortak olmak istedik. On bir ayın sultanı Ramazan ayının ruhuna uygun olarak programlar düzenledik. Sürpriz hediyeler, Hacivat-Karagöz, orta oyunu, meddah ve çeşitli geleneksel Türk tiyatrosunun en güzel örneklerini online olarak vatandaşlarımızla buluşturarak hafızalarda güzel anılar bırakmak istedik. Pandemi nedeniyle o güzel Ramazan Sokağı ve iftar programlarımızı yapamıyoruz. Gönül sofralarımızı maalesef kuramıyoruz ama bir sonraki sene inşallah daha sağlıklı ve güçlü şekilde sağlıklı günlere kavuşacağız.” dedi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.