
Sed Caddesi’nde ve Sazcılar Sokak’ta devam eden sıcak asfalt ve kaldırım çalışmalarını inceleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ata Cadde’sine alternatif bir yol güzergahı olan Sed Caddesi’nde sıcak asfalt ile Sazcılar Sokak’taki kaldırım çalışmalarının tamamlanması, DSİ tarafından yapılacak yaya köprüsü, İlçe Sağlık Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası’nın varlığı ve Kitap Kafe Projesi’nin faaliyete geçmesi bölgenin cazibesini artıracağını söyledi.
Beraberindeki Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Fatsa İmarlı Alanlar Şefi Murat Güneş ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Naci Kızılkaya ile birlikte sıcak asfalt ve kaldırım çalışmaları gezen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Sed Caddesi üzerinde bulunan bakkal ve market esnaflarıyla sohbet ederek hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. Esnaflar ise, mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
“ŞEHRİMİZE MODERN BİR KİMLİK KAZANDIRIYORUZ”
Hava şartlarının müsaade etmesiyle sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Ordu Büyükşehir Belediyemizle birlikte koordineli bir şekilde uzun yıllar hizmet bekleyen Sed Caddemizde alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından üst yapıdaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fatsa’mızın önemli bir caddelerinden olan Sed Caddesi’nde sıcak asfalt ve Sazcılar Sokak’ta kaldırım çalışmalarımızla şehrimize modern bir kimlik kazandırıyoruz.” dedi.
KİTAP KAFE, YAYA KÖPRÜSÜ-YAYA YOLU PROJESİ SED CADDESİ’Nİ GÖZDE YAPACAK
Sed Caddesi’nin cazibeli bir bölge olacağını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Sed Caddesi’nde sıcak asfalt ile Sazcılar Sokak’ta kaldırım çalışmalarımız tamamlandığında, DSİ tarafından yapılacak yaya köprüsü, İlçe Sağlık Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası’nı varlığı ve Kitap Kafe Projemiz’in faaliyete geçmesi, bölgenin cazibesini artıracak ve Sed Caddesi Fatsa’mızın kalbi konumuna gelecek. Ayrıca, Elekçi Parkını Fatsa sahili ile birleştirme projemiz var. Bu biraz uzun soluklu projemiz. Bu güzergahta bisiklet ve yaya yolu olacak. Çocuklarımız için de yine buradaki yeşil alanlarda park alanları oluşturuyoruz. İnşallah, yaz ayına kadar tamamlanmış olacak. Fatsa’mızdaki her türlü yatırıma birinci derecede öncelik sırası veren, yatırım programlarının hızlı bir şekilde hayata geçmesini sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Güler olmak üzere Fen İşleri Dairesi Başkanımıza, İlçe şefimiz ile birlikte hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Paşa Mahallemizin efsane bir muhtarı var. Her yeri, karış karış bilir. Buradaki çalışmaları da an be an takip etti. Kendisine yapmış olduğu takip ve hizmetlerinden dolayı ayriyeten teşekkürlerimi iletiyorum. Bu vesileyle tüm çalışmaların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
UHTAR KIZILKAYA “HİÇBİR MUHTARIMIZ HİZMET ALMADIK DİYEMEZ”
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Naci Kızılkaya ise, Sed Caddesi ve Savcılar sokakta yapılan çalışmalardan dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a teşekkür etti. Muhtar Naci Kızılkaya, “Bu dönemde sadece Mustafa Kemal Paşa Mahallesi değil, ilçemizin her bir noktasında hizmetler devam ediyor. 89 mahalle muhtarlığı olarak hiçbir muhtarımız hizmet almadık diyemez. Bütün mahallelerimizde çalışmalar devam ediyor. Dumlupınar mahallesinde, Sevgi caddesinde çalışmalar hemen hemen bitmek üzere. Bunları takip ediyoruz. Çalışmalarda emeği geçen tüm ekiplere de şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.