
2 gün önce Fatsa’da başlayan sağanak yağmur nedeniyle kırsal mahallelerde meydana gelen selden zarar gören yolların hızlı bir şekilde onarılması için 45 iş makinesi ve 65 personel kapanan yolları açmaya, ardından heyelan tehlikesi oluşabilecek bölgelere müdahale ediyor.
45 İŞ MAKİNESİ VE 65 PERSONEL SEL YARALARINI SARMAK İÇİN SAHADA
Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “İki gün önce şehrimizde başlayan yoğun sağanak yağış Fatsa’mızı etkisi altına almış, Kırsal mahallelerimizde heyelan, yol kapanması, yol uçukları, bazı evlerin zemin katlarına su baskınları meydana gelmiştir. Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve Belediyemiz koordinasyonunda;
Ilıca, Kayaca, Yassıbahçe, Kavraz, Aslancami, Küpdüşen, Hacıköy, Dereyurt, Tayalı, Aşağıyavaş, Kayaköy, Bolaman, Yalıköy, Uzundere, Bülbül, Yavaş Mahallelerimizde meydana gelen heyelan ve yol kapanmalarını 7 adet Eskavator 12 adet Bekoloder 4 adet Loder 5 adet greyder 17 adet kamyon, 65 personel ile ilk 24 saatte yolların yarısı açılmış olup, önümüzdeki 24 saat içinde tamamını açmayı planlıyoruz.” dedi.
“HEYELAN TEHLİKESİ OLAN BÖLGELERE MÜDAHALE EDİYORUZ”
Toprağın suya doygunluğu nedeniyle heyelan tehlikesinin devam ettiğini ifade eden Başkan Kibar, “Öncelik olarak kapanan yolları açmayı, ardından heyelan tehlikesi oluşabilecek bölgelere müdahalemiz devam edecektir. Bu süreçte yanımızda olan Valimizn Tuncay Sonel’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve makine ve ekipman yardımı yapan çevre ilçelerimizin Belediye Başkanlarına şükranlarımı sunarım. Geçmiş olsun, rabbim beterinden korusun.” diye konuştu.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yol iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda üç mahallede beton yol çalışması başlatılırken, vatandaşların ulaşım konforunun artırılması hedefleniyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı devam eden Gıda Toptancıları Kooperatifi Sitesi’nde incelemelerde bulunarak Kooperatif Başkanı Yaşar Varan ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 2025 yılında Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile koordineli olarak altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde önemli yatırımlar hayata geçirildi.

Fatsa Özel Sanayi Sitesi, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar döneminde yapılan yatırımlarla büyük bir dönüşüm yaşadı. Uzun yıllar boyunca yaklaşık 200 iş yeriyle bölgeye hizmet veren sanayi sitesi, son üç yılda 160 yeni iş yerinin kazandırılmasıyla 360 iş yerine ulaştı.

Fatsa Belediyesi ile Japonya Büyükelçiliği iş birliğinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan kalifiye eleman ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleki Eğitim Atölyesi Projesi” istihdama önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Ordu Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışının hayati önemine dikkat çekmek amacıyla Fatsa Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gün boyunca süren programda belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kampanya kapsamında toplam 60 ünite kan bağışı yapıldı.

Fatsa’da yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan Gazi Evi, gazilerin buluşma noktası haline geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Fatsa Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren merkezde gaziler düzenli olarak bir araya geliyor, sohbet ediyor, toplantılar yapıyor ve ortak çalışmalar yürütüyor.

Fatsa Belediyesi tarafından ara tatil döneminde düzenlenen Çocuk Şenliği, iki gün boyunca büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocukları eğlence ve mutlulukla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, minikler için birbirinden renkli ve unutulmaz anlar yaşandı.

Fatsa Belediyesi öncülüğünde; DOKAP, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle Uzunkum Plajı yanında hayata geçirilen Bal Evi güvenilir üreticilerden tedarik edilen bal ve arı ürünleri vatandaşlarla buluşturuluyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların daha düzenli, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Ayazlı ve Evkaf mahallelerinde bakım, budama ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.