
Kapalı Pazar Yeri’nin Nisan ayında hizmete açılacağını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, şehrin önemli ihtiyaçlarından birisi olan 11 dönüm alana modern bir şekilde inşa edilen Kapalı Pazar Yeri’ne aynı zamanda Aşevi de yapacaklarını söyledi.
KAPALI PAZAR YERİ’NE AŞEVİ PROJESİ DE DAHİL EDİLDİ.
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yunus Emre Köprüsü mevkiine inşa edilen Kapalı Pazar Yeri’nde kenetli çelik çatı sistemi çalışmalarını inceledi. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Kapalı Pazar Yerine, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ile birlikte giderek incelemelerde bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kapalı Pazar Yeri Projesi’ne Aş Evi projesinin de dahil edildiğini açıkladı.
“SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Kapalı Pazar Yerini ilçenin en önemli sorunlarından birisi olarak gördüklerini belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar “ Fatsa’mızın en önemli sorunlarından ve ihtiyaçlarından birisi olarak gördüğümüz Kapalı Pazar Yeri, yerel seçimler öncesi gerek pazarcı esnafımıza, gerekse halkımıza verdiğimiz bir sözdü. Bu sözü hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah, Nisan ayı içerisinde sosyal donatı alanları ile birlikte tamamlanmış olacak toplamda 11 dönüm alan üzerine inşası devam eden Kapalı Pazar Yerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu modern tesisi en iyi şekilde işletmek içinde gerekli altyapı çalışmalarını başlattık. Kapalı Pazar Yerimizin içerisinde aynı zamanda aşevi de kurmayı planlıyoruz. Projede revizeye giderek bu konuda da çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki hafta, Fatsa Belediyesi olarak bu sosyal alanların ihalesine çıkacağız. Yeni yapılacak ikinci etap projeleri ile birlikte yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak olan Kapalı Pazar Yerimizi, Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli ve uyumlu bir şekilde yapıyoruz. Böyle bir yatırımı ilçemize kazandırdığı için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e tüm Fatsalı hemşerilerimiz adına teşekkürlerimi iletiyorum. Allah’ın izniyle Nisan’da esnaflarımıza ve hemşerilerimize hayırlı pazarlar dileyeceğiz. Kapalı Pazar Yeri’nin ilçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. ” dedi.
“TÜM KAZANIMLARIMIZ FATSA’MIZIN GELECEĞİ İÇİN”
Kapalı Pazar Yeri’ni olası taşkınlara karşı korumak için önleyici tedbirler aldıklarını sözlerine ekleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Yunus Emre Köprüsü mevkiinde faaliyete geçecek olan Kapalı Pazar Yeri’nde olası taşkın tehdidine ve risklerine karşı tedbir faaliyetlerimizi de bir yandan sürdürüyoruz. Daha önce Ankara ziyaretimizde bu durumu DSİ Genel Müdürümüze iletmiştik. Oradan ilçemiz için elde ettiğimiz kazanımla birlikte oluşturulan bütçe kapsamında 17 Şubat’ta taşkın koruma ihalesi yapılacak. İhale kapsamında, ayrıca yaya köprüsü yapılması işi de var. Bu yatırımlar olası bir sel sonrası, muhtemel taşkınları koruma altına alacağı gibi, Elekçi deremizin karşısında ikamet eden vatandaşlarımızın Kapalı Pazar yerine rahat ve kolay bir şekilde ulaşımını da sağlayacak. Elde ettiğimiz tüm kazanımlar, Fatsa’mızın değerine değer katmak ve geleceğe güzel hizmetler bırakabilmektir. ” diye konuştu.

Fatsa’da sanata ve gençliğe yönelik önemli bir proje daha hayata geçiyor. Çerkezler Tepesi Alev Alatlı Kitap Kafe bünyesinde oluşturulan Çerkezler Sanat Atölyesi ve Sanat Sokağı projesinde sona gelindi. Kısa süre içerisinde kapılarını açacak olan bu özel alan, gençlerin üretim yapabileceği ve kendilerini ifade edebileceği bir merkez olacak.

Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım konforunu artırmak ve vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla parke ve kaldırım tamir çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin farklı mahallelerinde eş zamanlı olarak bakım ve onarım faaliyetleri gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla asfalt tamiri ile yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, sahillerde yürütülen temizlik çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Destinasyon Organize Yaşam Bölgesi ile birlikte gerçekleştirilen 6. Tohum Takas Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.