
Kırsalda en uzak mahallelere kadar konforlu ulaşım hizmeti götüren Fatsa Belediyesi, taş duvar sanat çalışmalarıyla koruma altına aldığı yolların ömrünü uzatıyor.
Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, sel sonrası yaşanabilecek olası heyelanlara karşı çökme riskinin önüne geçmek beton yol kenarlarına taş duvar çalışması yapıyor.
ULAŞIMIN AKSAMASININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Aşırı yağışlardan etkilenen Fatsa’da sel ve heyelan sonra yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, bölgede taş duvar çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, heyelan riski taşıyan Bolaman Perşembe Otoyolundan Ilıca mahallesi Sarmaşık mevkiine ulaşım sağlayan yolun bazı bölümlerinde taş duvar çalışması başlattı. Çalışmalarını titizlikle sürdüren belediye ekipleri, önlem alına mevkide 3 ayrı bölüme taş duvar çalışması yapacak.
"YOLLARIMIZI KORUMA ALTINA ALARAK GÜÇLENDİRİYORUZ.”
Kırsal mahallelerde yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla konforlu beton yollar yapmaya devam ettiklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar " Coğrafi şartlar itibariyle bölgenin aşırı yağışlardan etkilenmektedir. Bu manada heyelanın ne zaman nerede olacağını bilemiyoruz. Çalışma yaptığımız bazı yerlerde heyelan riski olabiliyor. Bizler de heyelan riskine karşı taş duvar çalışması yaparak önlemimizi alıyoruz. Yollarımızı taş duvar çalışmasıyla koruma altına alarak ömrünü uzatıp güçlendiriyoruz. Canla başla çalışarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşanmaması için azami gayret sarf ediyoruz.” dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.